Magda Vasiliu: Nu mai cotizati la sanatate! Cat tupeu sa ai tu, stat roman, sa-i spui unui om sa-si caute sponsori?

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 17:57
10606 citiri
Magda Vasiliu: Nu mai cotizati la sanatate! Cat tupeu sa ai tu, stat roman, sa-i spui unui om sa-si caute sponsori?
Foto: Arhiva Facebook/CNAS

Jurnalista Magda Vasiliu, care si-a dus copilul bolnav de cancer in Italia sa fie tratat dupa ce in Romania s-a lovit de multe probleme, povesteste prin ce trec si alti parinti romani care au vrut sa beneficieze de dreptul la sanatate garantat in Constitutie.

Prezentatoarea TV relateaza cum unui tata Casa Nationala de Asigurari i-ar fi spus sa-si caute sponsori sau sa apeleze la fundatii pentru tratamentul fetitei sale.

"L-am cunoscut pe Danut Isac la Roma. Ca si mine e la tratament cu fetita lui la acelasi spital, Bambino Gesu. Intors in Romania, imbecilii de la Sanatate ii recomanda sa si caute sponsori sau sa apeleze la fundatii/asociatii daca mai are nevoie de bani pentru tratamentul copilului! Cum isi permit??? Cat isi mai permit??? Bai, cotizezi 10 ani si nu vor sa-ti deconteze 2.300 de euro, in schimb, statul italian suporta un transplant de maduva de 150.000 de euro dupa doar 4 (!) luni de cotizatie la sanatate!

In ce tara traim??? Cat tupeu sa ai tu, stat roman, sa-ti permiti sa-i spui unui om sa-si caute sponsori? Tu, stat roman, care nu poti sa oferi nimic! Nimic! E plin la Roma de copii romani, nu doar cu cancer... sunt boli rare pentru care Romania nu are de oferit nimic! Rusine! Sfatul meu: nu mai cotizati la sanatate! N-are rost! Sunt bani pierduti, furati de un stat care in fiecare secunda isi calca cetatenii in picioare in timp ce le zambeste parsiv... Auzi! Sa-ti cauti sponsori ca sa-ti faci bine copilul! Unde dracu' s-a mai pomenit asa ceva?", a scris pe Facebook Magda Vasiliu.

Ce drepturi ai ca pacient, cand poti chema medicul acasa si cum iti platesti singur contributia la sanatate

Inainte de a ajunge la aceasta concluzie, prezentatoarea TV a semnalat numeroase probleme de care s-a lovit in sistemul public de sanatate din Romania, de la birocratia excesiva, ce a impiedicat-o initial sa beneficieze de concediul medical necesar ingrijirii fiului sau, la chinurile la care au fost supusi copiii bolnavi de cancer in spitalele din tara.

In Romania plata asigurarii de sanatate este obligatorie si, pentru cei cu carte de munca, se retine direct de angajatori, chiar daca de la 1 ianuarie a fost trecuta in sarcina angajatilor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Magda Vasiliu plata asigurari sanatate , #contributii