Ministerul Sanatatii: CASS nu va creste in 2014 sau in anii urmatori

Luni, 28 Iulie 2014, ora 16:43
2136 citiri
Ministerul Sanatatii: CASS nu va creste in 2014 sau in anii urmatori

Ministerul Sanatatii a negat ferm ca ia in considerare o crestere a CASS in 2014 sau in urmatorii ani, dupa cum a afirmat secretarul de stat Dorel Sandesc.

"Ministerul Sanatatii nu a discutat cu Fondul Monetar International si nici cu alte organisme internationale o eventuala crestere a contributiilor la Sanatate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici in Guvernul Romaniei. Stiu ca acum 4 ani, in anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorari, dar ramase la stadiul de discutii. Subliniez faptul ca nu vor fi majorate contributiile la Sanatate", a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Contributia la sanatate ar putea creste, anunta un secretar de stat. Ministerul neaga

Informarea vine la scurt timp dupa ce secretarul de stat Dorel Sandesc a afirmat ca aceasta masura ar trebui implementata si ca a fost discutat si aprobata de cei de la FMI.

"A fost o discutie privind analiza sistemului de sanatate. Nu este un obiectiv sau o masura stabilita de Guvern. Au fost discutii globale. Nu avem o discutie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discutie in perspectiva si merita facuta, dupa parerea mea. (...)

Discutia e necesara si am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem sa o avem. Parerea mea e ca ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru ca aceasta contributie este la nivel standard in UE, 13,5-14 la suta", a spus secretarul de stat, la o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a negat informatia.

"Pot sa va spun faptul ca nu avem in plan o crestere a contributiilor. Ideea este una mai veche, am discutat-o in 2010 cu FMI si atunci se analiza posibilitatea unor cresteri ale CASS. Nu am fost la conferinta la care a participat domnul Sandesc, dar probabil a fost o declaratie scoasa putin din context", a explicat Oana Grigore, intr-o interventie la Realitatea Tv.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#Ministerul Sanatatii crestere CASS, #crestere CASS , #contributii