Ziare.com

Proteste in tribunale si parchete dupa ce le-au scazut salariile dupa transferul contributiilor

Joi, 01 Februarie 2018, ora 08:51

   

Proteste in tribunale si parchete dupa ce le-au scazut salariile dupa transferul contributiilor
Personalul auxiliar de specialitate si conex din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea va protesta, joi, prin purtarea unor banderole albe pe brat, fata de modul de calcul al drepturilor salariale incepand cu 1 ianuarie.

Anuntul a fost facut de membrii fondatori ai Asociatia Grefierilor din Romania, aflata in curs de constituire. Ei spun ca, in urma transferului contributiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani in munca si in functie pierd la salariu sume cuprinse intre 36 si 500 de lei.

Activitatea instantelor sau parchetelor nu va fi afectata de protestul de joi, insa daca situatia nu se va rezolva in urmatoarele zile greferierii vor declansa miscari de protest, inclusiv prin intreruperea activitatii.

"Principalul motiv de nemultumire il constituie faptul ca, in urma transferului contributiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani in munca si in functie vor suferi o scadere a salariului net cu sume cuprinse intre 36 si 500 lei, cu toate ca Ministrul Muncii si Justitiei Sociale a asigurat ca in sistemul bugetar nu va avea loc o scadere a salariilor, ci o crestere graduala.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Consideram astfel ca suntem discriminati fata de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar, fiind singura categorie profesionala bugetara careia nu i-au fost majorate salariile (ultima crestere salariala avand loc in data de 1 decembrie 2015, cand s-a aplicat pentru intreg sistemul bugetar o crestere salariala de 10%) ", afirma, intr-un comunicat de presa, membrii fondatori ai Asociatia Grefierilor din Romania.

Ei mai anunta ca 1.388 de grefieri sustin "Memorandumul privind justitia" si au adoptat un Memorandum suplimentar privind situatia grefierilor, solicitand masuri pentru imbunatatirea conditiilor de munca, intre care adoptarea unui nou Statut al personalului de specialitate juridica din cadrul instantelor si parchetelor, precum si infiintarea unei Directii de specialitate in cadrul Ministerului Justitiei care sa reprezinte, din punct de vedere profesional, activitatea grefierilor.

Grefierii mai sustin si dotarea instantelor si a parchetelor cu aparatura si programe informatice corespunzatoare solicitarilor tehnice si rezolvarea problemei resurselor umane, prin suplimentarea schemelor de personal, conform memorandumurilor asumate de Guvern, din perspectiva implementarii noilor coduri.

Citeste si:Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3943 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Protest Prostesc

Sa-si scrie de mina protestele si sa le semneze.
Jumatate vor face greseli clare de scriere si nu vor putea fi luate in considerare. Va asigur ca 15% din angajatii auxiliari nu cunosc toate literele alfabetului. 99,99% habar nu au stenografie! 30% s-ar balbai la titlul pus de mine.
O alta revolta a impostorilor!
Tara de prosti condusa de hoti!

 

Dar cand le-au crescut brusc si nejustificat ...

... salariile, de ce nu au protestat ?!

 

ha ha ha

le-au scazut salariile la tran tori

 

Protest?.

Dece protesteaza,ca doar tanti Olguta le-a (promis) marit "salaru".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor