Guvernul elimina exceptiile la cota unica - vezi cine plateste in plus

Joi, 19 August 2010, ora 17:27
2237 citiri
Guvernul elimina exceptiile la cota unica - vezi cine plateste in plus
Foto: Arhiva

Persoanele care realizeaza venituri din activitati in domenii precum barurile, cluburile de noapte, cazinourile, pariurile sportive, dar si din agricultura vor fi obligate sa plateasca impozit, potrivit unui proiect elaborat de Guvern.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut sa fie impozitate toate veniturile, Guvernul a inceput inventarierea veniturilor cu impozite exceptate de la cota unica, relateaza Mediafax.

Potrivit documentului obtinut de agentia de presa, exceptiile includ activitatile din domeniul barurilor si cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor si pariurilor sportive.

Contribuabilii care lucreaza in aceste domenii si in cazul carora impozitul pe profit datorat este mai mic decat 5 la suta din venituri sunt obligati sa plateasca un impozit de 5% aplicat acestor venituri.

De asemenea, veniturile realizate din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare in stare naturala, de pe terenurile proprietate privata sau luate in arenda, si distribuite unitatilor de colectare sau procedare industriala sunt impozitate prin retinere la sursa cu o cota de 2 la suta din valorea produselor livrate.

Pentru veniturile din trasferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se impune un impozit incepand de la 2 - 3 la suta, in functie de valorea imobilului si data dobandirii acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#exceptii cota unica, #plata impozite , #cota unica