Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ING: Este posibila majorarea cotei unice in 2011

Vineri, 13 August 2010, ora 15:11
1721 citiri
ING: Este posibila majorarea cotei unice in 2011
Foto: Arhiva

Guvernul va fi nevoit sa aplice noi masuri de ajustare fiscala, in 2011, apeland, probabil, si la majorarea cotei unice, este de parere Nicolae Chidesciuc, economist-sef la ING Bank.

"Noi credem ca deficitul bugetar va fi mai mare decat se asteapta Guvernul in momentul de fata, ca va fi nevoie de noi masuri de ajustare fiscala. Ati vazut ca se vorbeste destul de des de impozitarea tuturor veniturilor, probabil ca va fi vorba si de altceva. Si probabil va fi vorba si de concedieri suplimentare", a declarat Chidesciuc, la Realitatea FM.

Potrivit spuselor sale, aceste lucruri se vor intampla la sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului viitor.

"Alte masuri ar putea fi, de exemplu, majorarea cotei unice. Nu este exclusa, daca majorarile nu vor fi asa cum trebuie. Si mai mult decat atat, noi avem o problema mai ales pe partea de cheltuieli. Acolo s-ar putea sa vedem alte masuri speciale de reducere a cheltuielilor, in special la pensii, dar nu numai. Aceste lucruri, pe termen scurt, afecteaza activitatea economica", a explicat Chidesciuc.

Economistul-sef al ING Bank estimeaza ca economia Romaniei va continua sa scada in trimestrele trei si patru din acest an, dar si in primul si al doilea trimestru din 2011, urmand ca, in a doua jumatate din anul viitor, sa revina la crestere.

"In ceea ce priveste a doua jumatate a anului 2011, ma astept la revenirea cresterii economice, odata ce aceste ajustari vor fi implementate, insa aceasta crestere nu va compensa caderea din prima parte, plus aceasta cadere din trimestrele 3 si 4 din 2010", a spus Chidesciuc.

"Ce pot sa va spun despre progonozele Fondului Monetar International, pentru anul 2011, nu mai departe de martie acest an, FMI avea 5,1%. Undeva prin iunie cifra a fost revizuita. Dupa cum arata lucrurile de fata, cifra s-ar putea sa fie data si mai in jos", a adaugat el.

De asemenea, Chidesciuc este de parere ca sunt posibile usoare cresteri salariale, in a doua jumatate a anului, justificate tocmai de cresterea economica din ultimele sase luni din 2011.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#cota unica, #crestere economica 2011, #Nicolae Chidesciuc ING , #cota unica
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Bine ar face acest Kizdeciuc sa-si dea cu parerea despre bancutza lui, nu despre cota unica!