Mircea Cosea: Ideea lui Vladescu de a inlocui cota unica tine de filosofia economica

Marti, 13 Iulie 2010, ora 13:08
4904 citiri
Mircea Cosea: Ideea lui Vladescu de a inlocui cota unica tine de filosofia economica

Mircea Cosea, presedintele Fundatiei pentru Studii de Prognoza si Strategie Economica si membru al echipei care pune la punct un plan de relansare economica, sustine ca Romania nu poate renunta la cota unica si ca ideea avansata in acest sens de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, "tine mai mult de filosofia economica".

"Eu cred ca e o idee care tine mai mult de filosofia economica decat de practica economica. In Romania este foarte greu sa punem problema inlocuirii unei cote unice cu o cota progresiva. E o idee pe care domnul ministru (Sebastian Vladescu, n.red.) o are pentru viitor si cred ca va da niste lamuriri.

Practic e foarte complicat, cred ca nici domnul Vladescu nu s-a gandit ca de la ianuarie 2011 (sa fie inlocuita cota unica, n.red.). In cateva luni schimarea Codului Fiscal e un lucru complicat. E o gandire pe care dansul o are, nu putem s-o rejectam, probabil ca exista un studiu, eu nu-l cunosc, dar cred ca trebuie sa lucram cu cota unica", a spus Cosea, la iesirea de la lucrarile comisiei.

Penalizarea ANAF-ului prin lege

Printre masurile propuse se numara "simplificarea formelor de calculare si plata a TVA-ului prin grupul de TVA", dar si "penalizarea ANAF-ului cu o dobanda la fondurile pe care intarzie sa le ramburseze firmelor. O alta masura ar fi moderniozarea legii holdingului.

Cosea a precizat ca planul pe care echipa il alcatuieste nu este o strategie de iesirea din criza, ci una de relansare economica.

Intrebar cum vor evolua preturile, Cosea a spus ca nu trebuie sa se spere la o coborare a preturilor pana la sfarsitul anului in curs.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#cota unica impozit progresiv, #Mircea Cosea UNPR economie, #masuri redresare economica Guvern, #stimulare mediu afaceri masuri , #cota unica