Sindicatele cer FMI eliminarea cotei unice si reducerea CAS si la angajati

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 10:33
2469 citiri
Sindicatele cer FMI eliminarea cotei unice si reducerea CAS si la angajati

Sindicatele au propus vineri delegatiei Fondului Monetar International desfiintarea cotei unice de impozitare si introducerea impozitarii diferentiate, potrivit presedintelui CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Sustinem desfiintarea cotei unice si introducerea impozitarii diferentiate a veniturilor, deoarece numai in acest fel se poate incuraja formarea unei clase de mijloc in Romania.

De asemenea, daca se va realiza o reducere de 5 puncte procentuale a contributiei la asigurari sociale, atunci acest demers trebuie operat jumatate la angajati, jumatate la angajatori", a afirmat Bogdan Hossu, dupa intalnirea cu delegatia FMI.

Acesta le-a comunicat totodata reprezentantilor FMI ca autoritatile romane ar trebui sa gaseasca solutii de reintregire a bugetului de stat prin masuri de impozitare la "capat de linie".

"Ar trebui ca autoritatile romane sa gaseasca solutii de reintregire a bugetului de stat prin introducerea masurilor de impozitare la capat de linie. De exemplu, s-ar putea introduce un nou impozit pe profit pentru unitatile cu profituri foarte mari, cum ar fi Petrom", a mai spus Hossu.

Potrivit acestuia, intalnirea cu reprezentantii FMI a vizat in principal un schimb de opinii, delegatia institutiei financiare internationale dorind sa stie care sunt ingrijorarile partii sindicale cu privire la evolutia legislatiei muncii din Romania.

O misiune a Fondului Monetar International se afla la Bucuresti in perioada 21 ianuarie - 5 februarie, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului preventiv cu Romania, care a fost aprobat in 27 septembrie 2013.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Bogdan Hossu cota unica FMI, #sindicate eliminare cota unica, #reducere CAS angajati, #impozit diferentiat , #cota unica