Slovacia: Guvernul social-democrat renunta la cota unica

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 14:27
1402 citiri
Slovacia: Guvernul social-democrat renunta la cota unica
Foto: Arhiva

Noul guvern slovac de centru-stanga a anuntat ca intentioneaza sa consolideze finantele publice prin eliminarea cotei unice de impozitare avantajoase pentru mediul de afaceri, in favoarea majorarii taxelor pentru cei bogati.

Partidul social-democrat condus de premierul Robert Fico a castigat alegerile din martie printr-o serie de promisiuni care vizeaza imbunatatirea situatiei sociale, mentinandu-se un control strict al cheltuielilor.

"Guvernul refuza sa considere taxele mai mari pe consum ca singura masura pentru majorarea veniturilor bugetare. Vom introduce taxe progresive pentru companiile si persoanele fizice cu venituri peste nivelul standard", au spus reprezentantii Guvernului Fico, potrivit The Economic Times.

Introdusa in 2004, cota unica de impozitare de 19% a contribuit la succesul economic al fostului stat comunist prin atragerea investitiilor straine, in special in sectoarele auto si electronic.

Fico a promis sa elimine aceasta cota de 19% si sa introduca o taxa de 25% pentru cei care castiga mai mult de 33.000 de euro pe an.

El analizeaza si posibilitatea introducerii unei taxe de 22% pentru companii, inclusiv din sectoarele bancar si telecomunicatii.

Administratia Fico insista ca noile masuri fiscale nu vor afecta cheltuielile care vor ramane in limitele impuse de Uniunea Europeana.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#taxare bogati Slovacia, #cota unica impozitare Slovacia , #cota unica