Ziare.com

Declaratia unica - un potential cosmar pentru firme

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 09:06

   

Declaratia unica - un potential cosmar pentru firme
Declaratia unica de venituri pentru firme ar putea crea haos, din pricina proastei gestionari a datelor si a continutului complicat.

Specialistii se indoiesc de capacitatea Agentiei de Administrare Fiscala (ANAF) de a gestiona datele din declaratia care trebuie depusa de firme, iar acestea nu ar putea sa o completeze corect, informeaza Evenimentul Zilei.

Declaratia unica simplifica, teoretic, procedura de declarare a taxelor si contributiilor, insa in institutiile publice personalul opereaza pe echipamente informatice invechite si cu un proces birocratic complicat. Casele de asigurari sociale si de sanatate nu au baze de date comune, iar firmele au un termen scurt de a depune declaratiile.

Declaratia unica are termen 25 februarie 2011 si cuprinde impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale pe luna ianuarie 2011.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Fiscul a intocmit deocamdata un model provizoriu de declaratie, pe care l-a lansat in dezbatere publica si nu toate detaliile au fost stabilite. Declaratia are 14 pagini si cuprinde numeroase trimiteri catre diverse legi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2380 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nici asa nu este bine !!!

Autorul articolului ar fi bine sa-si lege funia de gat,la acreala si pesimismul declarate.Daca ar fi fost o propunere PSD sau PNL ,ar fi fost privita ca o mare realizare in procesul de debirocratizare al economiei .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor