Ialomitianu: Declaratia unica inlocuieste cinci declaratii (Video)

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 16:21
1682 citiri
Ialomitianu: Declaratia unica inlocuieste cinci declaratii (Video)
Foto: gov.ro

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca declaratia unica privind obligatiile care trebuie platite la stat vine in sprijinul mediului de afaceri, deoarece reduce birocratia si costurile firmelor.

"Venim in sprijinul mediului de afaceri pentru ca se asteapta la o reducere a birocratiei, reducerea costului cu administrarea obligatiilor. Se reduce povara administrativa. Ne inscriem si in programul de guvernare care are ca obiectiv modernizarea institutiilor statului", a spus Ialomitianu intr-o conferinta de presa.

Cum se completeaza declaratia unica in 2011

Ministrul a precizat ca, pana la sfarsitul anului trecut, contribuabilii trebuiau sa completeze si sa depuna cinci declaratii.

"Introducerea declaratiei unice este foarte importanta, deoarece contribuabilii vor depune o singura declaratie privind obligatiile. Pana la 31 decembrie, contribuabilii depuneau cinci declaratii la ANAF, casa nationala de pensii, casa nationala de sanatate si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca", a spus el.

Ialomitianu a adaugat ca vor fi depuse peste 500.000 de declaratii si a dat asigurari ca ministerul este pregatit din punct de vedere tehnic sa le primeasca.

Ministrul a mai spus si ca angajatorii vor putea depune declaratiile unice privind plata impozitului pe venit si contributiile sociale si la alte institutii, nu numai la administratiile fiscale din subordinea ANAF. De exemplu, un contribuabil arondat la o administratie fiscala din resedinta de judet poate depune declaratia la o primarie daca aceasta este agreata de Fisc.

In ceea ce priveste PFA-urile, ministrul spera ca la sfarsitul primului trimestru din 2011 sa poata depuna si ele declaratiile catre Casa de Pensii si Casa de Sanatate la Fisc.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#declaratie unica impozit, #Ialomitianu declaratie unica , #declaratie impozit