Ultima zi de depunere a declaratiilor de venit

Luni, 16 Mai 2011, ora 07:41
1870 citiri
Ultima zi de depunere a declaratiilor de venit
Foto: Realitatea TV

Luni, 16 mai, este ultima zi in care contribuabilii persoane fizice vor putea depune declaratiile de venit aferente anului 2010, termenul limita fiind prelungit deoarece 15 mai, termenul obisnuit pentru depunerea formularelor, este o zi nelucratoare.

Depunerea formularului 200 dupa data de 16 mai se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10 si 100 lei, precizeaza reprezentantii ANAF, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Contribuabilii persoane fizice vor trebui sa completeze formularul 200, daca au obtinut in 2010 venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni de valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni).

Declaratiile de venit pot fi depuse de catre contribuabili direct la sediul administratiei financiare (registratura organului fiscal) de care apartin, la oficiul postal prin scrisoare recomandata sau online, pe site-ul ANAF.

Potrivit reprezentantilor ANAF, pentru depunerea online a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica si sa se inregistreze ca utilizator ai serviciului "Depunere declaratii online", prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul ANAF.

Aceeasi obligatie o au si cei care au realizat venituri in strainatate, daca indeplinesc trei ani consecutivi conditiile de rezidenta in Romania, adica se afla in tara pentru o perioada sau mai multe perioade care, cumulate, depasesc 183 de zile intr-un an calendaristic.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#depunere declaratie venit, #amenzi depunere declaratie venit, #amenzi declaratie venit , #declaratie impozit