Ultima zi in care pot fi depuse declaratiile de venit la Fisc, fara a primi amenda

Luni, 25 Mai 2015, ora 14:17
3881 citiri
Ultima zi in care pot fi depuse declaratiile de venit la Fisc, fara a primi amenda
Foto: ANAF

Contribuabilii care au obtinut, in 2014, venituri de alta natura decat cele salariale trebuie sa depuna, pana pe 25 mai 2015, o declaratie la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Cei care depasesc acest termen vor fi amendati.

Formularul 200 se depune de catre persoanele fizice care au realizat in anul 2014, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din:

  • activitati independente,
  • cedarea folosintei bunurilor,
  • activitati agricole, silvicultura si piscicultura, pentru care venitul net se stabileste in sistem real,
  • transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise,
  • operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

"Contribuabilii care au efectuat in cursul anului fiscal de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, conform legii, si solicita restituirea acestora si/sau care opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil/castigul net anual/castigul net anual impozabil pentru sustinerea entitatilor nonprofit, completeaza sectiunea corespunzatoare din formular.

Contribuabilii care isi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume catre o singura entitate nonprofit sau unitate de cult", au transmis reprezentantii ANAF.

Formularul 201 - "Declaratie privind veniturile realizate din strainatate" se completeaza si se depune de catre persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, si persoanele fizice care indeplinesc, pentru anul 2014, conditia de rezidenta prevazuta in Codul fiscal, care au realizat in anul 2014 venituri din strainatate, impozabile in Romania, ca urmare a desfasurarii unor activitati in strainatate.

Formularul 221 - "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit" se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in anul 2015, in mod individual, venituri impozabile din Romania, din activitati agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, provenind din:

  • cultivarea produselor agricole vegetale,
  • exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea,
  • cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

Formularul 230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor" se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, in urmatoarele situatii: au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificarile si completarile ulterioare si solicita restituirea acestora, sau opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau unitatilor de cult.

Declaratiile se completeaza in doua exemplare, originalul se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, iar copia se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul/curatorul acestuia. Cei care nu depun cele patru formulare, risca amenzi cuprinse intre 50 si 500 de lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#depunere declaratii venituri Fisc, #depunere declaratii venituri ANAF, #declaratii venituri Fisc , #declaratie impozit