Cat pierde statul neimpozitand jocurile online inregistrate in afara tarii?

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 23:49
1490 citiri
Cat pierde statul neimpozitand jocurile online inregistrate in afara tarii?

Statul pierde anual pana la 50 de milioane de euro pentru ca nu impoziteaza jocurile online inregistrate in afara tarii.

"Atragem atentia asupra faptului ca, desi potrivit noii legi a jocurilor de noroc (Legea 246/2010 care-si produce efectele din 24 decembrie 2010) pot fi promovate inRomania doar activitatile de jocuri de noroc ale firmelor licentiate din tara, legislatia este total ignorata, iar autoritatile nu fac nimic sa stopeze incalcarea acesteia.

Oricine poate vedea in mass-media sume colosale de ordinul a sute de mii de euro aruncate pe publicitate de firmele de pariuri online inregistrate in afara Romaniei, iar aceste sume ne arata ce cifre de afaceri deruleaza ele pe teritoriul tarii. Statul desigur ca nu impoziteaza nimic din aceste practici, iar apoi se plange ca nu are bani la buget", se arata intr-un comunicat al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, remis Ziare.com.

Alianta atrage atentia ca, fiscalitatea excesiva, care apasa atat pe organizator, cat si pe jucator, face mediul de afaceri din Romania total neprimitor si se plange ca firmele online europene pot gasi in legislatia comunitara actuala destula sustinere ca sa evite licentierea in Romania, dar sa continue activitatea pe piata locala.

Evaziunea fiscala din domeniu va continua, conform Alinatei, cu atat mai mult cu cat marile firme de jocuri online din Europa si-au declarat disponibilitatea sa vina in Romania in conditiile relaxarii fiscale.

"Propunem de aceea rezolvarea acestei situatii, in conditiile in care statul are tot mai multa nevoie de bani la buget, dar nu face niciun efort sa reglementeze corect domeniul jocurilor de noroc si al pariurilor sportive de unde ar putea colecta sume importante. Un prim pas ar fi eliminarea impozitarii veniturilor jucatorilor. Un stat pragmatic ar pune in balanta pierderea minima realizata prin aceasta eliminare de impozit cu veniturile incomparabil mai mari generate de crearea unei piete autohtone de pariuri on-line.

Estimarile arata ca statul ar putea atrage astfel anual venituri suplimentare intre 30 si 50 de milioane de euro (in conditiile in care piata jocurilor de noroc online din Romania a fost apreciata in 2009 la peste 500 milioane de euro).

A.B.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#jocurile online, #jocuri afara tarii, #jocuri online Romania, #impozitare jocuri , #evaziune