Evaziune de 12 milioane de euro: Descinderi la un om de afaceri din top Forbes (Video)

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 10:39
4994 citiri
Evaziune de 12 milioane de euro: Descinderi la un om de afaceri din top Forbes (Video)
Foto: Arhiva

Anchetatorii au descins, joi dimineata, la firmele si locuinta unui om de afaceri din Drobeta Turnu Severin vizat intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Este vorba despre Constantin Badescu, ale carui societati au contracte cu Primaria si Consiliul Judetean.

Politistii de la Crima Organizata, de la inspectoratele de politie din Mehedinti si Gorj si procurorii DIICOT au facut perchezitii la mai multe firme din Drobeta Turnu Severin si Satu Mare, o parte dintre acestea apartinand omului de afaceri mehedintean Constantin Badescu.

Astfel, au loc 25 de perchezitii, anchetatorii avand 15 mandate de aducere pentru persoane suspectate de constituire si aderare a unui grup infractional organizat, inselaciune, spalare de bani, fals in inscruisuri oficiale si evaziune fiscala.

Potrivit unor surse judiciare, in perioada 2009-2012 firmele omului de afaceri Constantin Badescu, dar si altele din Satu Mare ar fi emis facturi fictive si au incasat ilegal TVA in valoare de 12 milioane de euro.

In topul afaceristilor, realizat in 2011 de Revista Forbes, Constantin Badescu ocupa pozitia 382 in clasament, avand o avare estimata la 10 - 11 milioane de euro si cea mai mare cifra de afaceri din judetul Mehedinti.

Badescu este unul din oamenii de afaceri cei mai influenti din Mehedinti, proprietarul unor firme de transport local si regional, desfasoara activitati in domenii precum distributia de produse alimentare si bauturi, restaurante si constructii.

Presa relata in 2011 ca una din firmele lui Badescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai in 2011, compania a castigat cel putin sapte licitatii publice cu diverse primarii din Mehedinti si Dolj, cu Regia Autonoma pentu Activitati Nucleare, dar si cu RAR.

Multe dintre licitatiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinti au fost castigate de firmele detinute de el, avand contracte inclusiv cu Primaria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizeaza reabilitarea strazilor din oras, are finantare europeana de aproximativ 20 de milioane de euro.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#evaziune fiscala Constantin Badescu, #evaziune fiscala Mehedinti , #evaziune