Ziare.com

Evaziunea fiscala, inca in floare in Romania - In ce zone se fura cel mai mult (Video)

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 13:01

   

Evaziunea fiscala, inca in floare in Romania - In ce zone se fura cel mai mult (Video)
Evaziunea fiscala are o dimensiune foarte ridicata in Romania, reprezentand 13,8% din PIB in anul 2012, iar daca tara ar colecta impozitele si taxele pe care le are la maxim, ar avea venituri bugetare ca procent din PIB peste media europeana, conform calculelor Consiliului Fiscal pe baza datelor Institutului National de Statistica (INS).

Potrivit sursei citate, aproximativ 60% din evaziunea fiscala este generata la TVA, in timp ce contributiile sociale genereaza circa 24% la evaziunea fiscala totala, in principal prin intermediul fenomenului de "munca la negru" (salariati in economia subterana).

"Romania are una dintre cele mai mici ponderi in PIB a veniturilor bugetare (venituri fiscale si nefiscale), acestea reprezentand in 2012 doar 33,5% din PIB, cu 11,9 puncte procentuale din PIB mai mici decat media europeana.

De altfel, in Romania, ponderea veniturilor fiscale in PIB, a fost de 28,1% in anul 2012, fiind semnificativ mai mica decat in tari precum Ungaria (38,1%), Slovenia (37,8%), Republica Ceha (34,8%) si Polonia (32,4%) ", se spune in raport.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Consiliul Fiscal concluzioneaza ca este nevoie de o reforma profunda a administrarii taxelor si impozitelor in Romania tintita in directia cresterii gradului de colectare a taxelor este absolut necesara.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2618 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

povesti

romania este tinuta in viata de evaziunea fiscala si de furt,este practic factorul care impiedica falimentul acestei tari,dai seama ca daca evaziunea ar fi zero a doua zi firmele ar da faliment si oamenii ar iesi pe strada cu sutele de mii din cauza foamei,oricum tara asta se indreapta spre un faliment mai dur decat cel al greciei dar aceasta evaziune generalizata mai da un ragaz dar tot acolo vom ajunge,plus nu stiu daca vreodata se poate inchipui un popor ca al nostru fara evaziune sau furt,e o gluma ,sa fim seriosi

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor