Germania vrea sa trimita voluntari in Grecia pentru a combate evaziunea fiscala

Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:01
1690 citiri
Germania vrea sa trimita voluntari in Grecia pentru a combate evaziunea fiscala
Foto: Arhiva

Mai multi experti in procesul de colectare a taxelor din Germania s-au oferit voluntari pentru a ajuta Grecia sa combata evaziunea fiscala extinsa, o miscare care risca sa reaprinda tensiunile dintre Berlin si Atena.

Germania a recrutat aproximativ 160 de experti pentru a participa in cadrul unei initiative a Uniunii Europene si a Fondului Monetar International in scopul imbunatatirii administratiei fiscale din Grecia, informeaza Financial Times.

"Un astfel de ajutor pentru imbunatatirea calitatii si eficientei administratiei publice a Greciei este binevenit", a spus un oficial guvernamental grec.

Pe de alta parte, sosirea oficialilor germani la Atena ar putea reaprinde sentimentele anti-germane, manifestate dupa ce, luna trecuta, Germania a propus numirea unui "comisar european pentru buget" pentru a supraveghea finantele Greciei.

"Nu avem nevoie de ajutor din afara, avem nevoie de sisteme computerizate mai bune si de o cooperare mai eficienta cu alte departamentele guvernamentale", a spus un inalt oficial al administratiei fiscale.

Voluntarii ar putea conduce workshop-uri sau ar putea fi implicati in proiecte pe termen scurt sau lung, a precizat ministrul german al Finantelor.

Creditorii internationali sporesc presiunea asupra guvernului grec pentru a reduce evaziunea fiscala, estimata intre 5 si 6 miliarde de euro anual, si sa rezolve problema restantelor la plata impozitelor a caror suma totala depaseste 60 de miliarde de euro, conform estimarilor Comisiei Europene si ale FMI.

Parlamentul Greciei trebuie sa aprobe, pana miercuri, o serie de masuri legate de reforma administratiei fiscale, pentru ca fondurile din cel mai recent pachet de salvare sa poata fi accesate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#evaziune fiscala Grecia, #germania grecia, #administratie fiscala , #evaziune