Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Suspectat de evaziune de 25 de milioane de lei la doar 22 de ani

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 16:31
2333 citiri
Suspectat de evaziune de 25 de milioane de lei la doar 22 de ani
Foto: Adevarul

Administratorul unei societati comerciale din Constanta este suspectat de crearea unui prejudiciu de peste 25 de milioane de lei prin neinregistrarea in evidentele contabile a veniturilor obtinute.

In urma cercetarilor efectuate de catre politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta in cazul unui asociat unic si administrator al unei societati comerciale din judetul Constanta, un barbat in varsta de 22 de ani, s-a stabilit ca acesta este suspectat de comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

Astfel, in perioada august 2009 - august 2010, suspectul ar fi emis 407 facturi fiscale de furnizare cereale catre o alta societate comerciala din Constanta fara sa inregisteze in evidentele contabile ale societatii veniturile obtinute ca urmare a acestei relatii comerciale.

De asemenea, in urma verificarilor efectuate la sediul declarat al societatii, la o adresa din municipiul Constanta, politistii au constatat ca societatea nu functiona la adresa respectiva.

La finalizarea inspectiei fiscale de catre reprezentantii D.G.F.P. Contanta s-a stabilit ca societatea in cauza a cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 25.462.502 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Administratorul societatii este suspectat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala prin omisiunea inregistrarii in evidentele contabile a veniturilor obtinute si sustragere de la efectuarea verificarilor financiar-fiscale prin declararea fictiva a sediului social.

La data de 4 ianuarie 2011, dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Contanta cu propunere de declinare a competentei in favoarea DNA-Constanta, intrucat prejudiciul stabilit de organele fiscale depaseste echivalentul in lei a 1.000.000 de euro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#tanar suspectat evaziune fiscala, #societate comerciala Constanta , #evaziune