Amnistia fiscala a intrat in vigoare - Cine e vizat

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 12:19
6737 citiri
Amnistia fiscala a intrat in vigoare - Cine e vizat
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea amnistiei fiscale a intrat in vigoare vineri, astfel ca o serie de obligatii vor fi anulate pentru cateva categorii de contribuabili.

Actul normativ este legat de reincadrarea activitatii independente in activitate dependenta, din cauza careia o parte dintre romani au fost somati sa plateasca taxe in mod abuziv. Astfel, obligatiile de plata stabilite de ANAF pana la 1 iunie, in aceste conditii, vor fi sterse.

Legea stipuleaza anularea obligatiilor fiscale pentru cei care au primit indemnizatii de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii, potrivit Mediafax.

Iohannis a promulgat Codul de procedura fiscala si amnistia fiscala

Totodata, vizeaza persoanele care au obtinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie si au fost obligate sa plateasca contributii de sanatate la nivelul salariului minim pe economie.

De asemenea, legea se refera si la persoanele fizice autorizate care au depasit plafonul de venituri si trebuia sa se declare ca platitor de TVA.

Mai mult, cei care au platit CASS in mod abuziv (cum ar fi pentru dobanda alocatiilor copiilor) vor primi inapoi aceste sume.

Legea a fost aprobata de Camera Deputatilor, for decizional, in 24 iunie, si a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis aproape o luna mai tarziu, in 20 iulie.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#amnistie fiscala vigoare, #amnistie fiscala contributii , #fiscal
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Amnistia fiscala a intrat in vigoare - Cine e vizat"