Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

Marti, 19 August 2014, ora 14:35
9216 citiri
Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata de Guvern

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, doua proiecte de lege referitoare la amnistia fiscala pentru mame si pensionari.

"Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata", a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa.

Proiectele de lege au fost trimise pentru dezbatere in Parlament.

"Pana in prezent, sunt peste 20.000 de pensionari in aceasta situatie, pentru care s-au constituit debite in cuantum de 65 de milioane de lei. Aceste debite nu afecteaza bugetul de asigurari sociale pe 2014. Mai mult, pentru cele aproape 12.500 de mamici s-au constuit debite de circa 15 milioane de lei. Si ele vor fi amnistiate, adica scutite de la plata debitelor", a transmis ministrul.

Anterior, la debutul sedintei de Guvern, premierul Victor Ponta a sustinut ca nu e cazul ca batranii sa isi ia viata din cauza datoriilor la stat care s-au acumulat din cauza greselilor facute de functionari.

"Eu cred ca e datoria Guvernului sa faca aceasta propunere si, daca Parlamentul o va adopta, trebuie sa dam un mesaj catre acesti oameni sa nu intre in panica, sa nu comita gesturi extreme si sa nu creada ca toata viata li se termina din cauza unor functionari care nu si-au facut bine treaba", a declarat premierul Victor Ponta.

El a adaugat faptul ca Parlamentul poate "sa mai includa eventual" alte categorii de persoane, daca apar "probleme similare".

In ultima luna, cinci batrani s-au sinucis de teama ca vor ajunge dupa gratii, din cauza anchetei Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul pensiilor falsificate.

Sute de persoane au primit ilegal pensii medicale cu ajutorul unor cadre medicale

In acelasi timp, mai multi medici, acuzati ca au eliberat ilegal decizii de pensionare, au fost trimisi in judecata pentru luare de mita.

Cum vrea sa ajute Guvernul mamele si pensionarii

La 1 august, Rovana Plumb a anuntat ca Guvernul propune modificarea OUG privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, in asa fel incat parintele va putea sa obtina venituri suplimentare din alte activitati, desfasurate de acasa.

Acestea nu trebuie sa depaseasca suma de 1.500 de lei.

"In ceea ce priveste cele 12.460 de mamici pentru care s-au constituit debite de returnare a unei parti din indemnizatia pentru cresterea copilului, acestea vor fi amnistiate fiscal prin propunerea legislativa pe care o vom face pe data de 20 august, in cadrul sedintei de Guvern. Cele 12.460 de mamici sunt cele care au obtinut venituri suplimentare", a afirmat atunci Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a tinut sa sublinieze si faptul ca pensionarii care au acumulat debite din cauze independente de ei vor fi amnistiati.

Totusi, nu vor fi scutiti la plata cei care au incercat sa fraudeze sistemul si cei care au acumulat debite din culpa lor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#amnistie fiscala Guvern, #amnistie fiscala pensionari, #amnistie fiscala mame , #fiscal