Ziare.com

Cum va descoperi si impozita Fiscul averile ilicite

Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:52

   

Cum va descoperi si impozita Fiscul averile ilicite
Ministerul Finantelor a pus la punct normele metodologice dupa care vor fi impozitate averile ilicite. Astfel, Fiscul va impozita cu 16% veniturile nedeclarate care nu pot fi justificate in baza unui raport de constatare intocmit de reprezentantii institutiei.

In plus, legea nu va actiona retroactiv, iar procedura va putea fi aplicata incepand cu veniturile realizate in anul 2011, scrie Jurnalul National, care prezinta in intregime normele metodologice.

Conform acestora, intr-o prima faza, inspectorii Fiscului vor identifica persoanele care vor fi supuse verificarii prin compararea veniturilor declarate cu situatia fiscala personala a contribuabilului. Daca se constata ca intre cele doua exista o diferenta mai mare de 10%, dar nu mai putin de 50.000 lei, atunci se comunica persoanei respective avizul de verificare si se stabileste baza impozabila ajustata.

Persoanele verificate vor avea la dispozitie cel mult 60 de zile sa prezinte documente legale pentru justificarea banilor. Termenul se poate prelungi cu 30 de zile, o singura data, la solicitarea justificata a persoanei verificate, dar numai daca obtine acordul organului fiscal.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Cele trei metode pentru stabilirea bazei impozitabile

Fiscul poate utiliza trei metode pentru stabilirea bazei impozabile ajustate, adica a veniturilor care nu au fost declarate.

Prima metoda consta in compararea cheltuielilor efectuate cu veniturile declarate in perioada supusa verificarii. Cea de a doua metoda consta in analiza conturilor bancare si a fluxurilor de numerar pentru a stabili miscarile de disponibilitati banesti si asocierea acestora cu sursele de venit si utilizarea lor.

Ultima dintre metode consta in determinarea venitului impozabil pe baza cresterii valorii patrimoniului net al unui contribuabil pe parcursul unui an fiscal.

Modificarile sunt introduse in Codul Fiscal care extinde sfera de impozitare a venitului persoanelor fizice prin includerea unei noi categorii si anume veniturile din sursa neidentificata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2950 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O noua arma politica!

Nu numai pentru "taparea" adversarilor politici de sume importante, dar si pentru shikanarea lor!

 

CRED CA SE VOR OCUPA UNII CU PRIVITUL PE GAURA CHEII.

Asta asa sa dea senzatie romanilor ca au castiguri de impozitat.

 

Legea nu va actiona retroactiv, iar procedura va putea fi aplicata incepand cu veniturile realizate in anul 2011,

Adica un fel de apa de ploaie, sau frectie la un picior de lemn.Eu nu cred ca de acum incolo nu se vor mai face excrocherii, dar marile jafuri s-au facut pana acuma.
Si de ce veniturile nedeclarate sa nu fie impozitate cu 84%? Pana la valoarea sumei de 50.000 de lei poti fura linistit?

 

HAHAHAHAHAH

Deci nu retroactiv !!!?? Inseamna ca alde Baselu cu gasca lui care s-au asigurat cu averii pentru 40 de generatii de acum incolo nu vor mai fi verificati.! Super tare legea asta ,deci de acum incolo i verificam pe totii care sa apropie de ciolan ca sa ne ramina noua si cum nu se intimpla nimic pina la 50 mii care inseamna salariul unui muncitor foarte bun pe 3 ani .... Bate-ti apa in piua pentru prosti

 

Ahaaaa

Deci Bombonelu cu banii shmangliti din Afacerea bechtel scapa basma curata ... futui cum nu vreau PSD-istii astia sa il lase sa moara.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor