Ziare.com

Guvernul face strategii fiscale pentru negocierile cu FMI

Luni, 26 Iulie 2010, ora 18:28

   

Guvernul face strategii fiscale pentru negocierile cu FMI
Executivul face simulari privind strategia fiscala si masurile de relansare economica, variantele urmand a fi discutate si cu oficialii FMI aflati in Romania, a sustinut, luni, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur.

"Exista o comisie care se ocupa de acest lucru si fiecare partid din arcul guvernamental are specialisti din acest domeniu. De la PD-L, Adriean Videanu, cu o echipa de specialisti, lucreaza la o simulare privind masurile economice si la finalul acestor aplicatii va vom face cunoscuta strategia de relansare economica, ce se pregateste in momentul de fata", a declarat Flutur, ca raspuns la intrebarea daca in planul de masuri de relansare a economiei sau in strategia fiscala este luata in calcul si varianta majorarii TVA cu inca un procent si reducerea cotei unice.

Boc: Guvernul analizeaza supraimpozitarea averilor mari

El a estimat ca simularea va fi foarte repede finalizata, intrucat reprezentantii FMI se afla in tara.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Intrebat daca strategia fiscala se va discuta si cu delegatia FMI, vicepresedintele PD-L nu a exclus aceasta posibilitate.

"Eu cred ca se va discuta. (...) Se pregateste un mandat pentru delegatia care va discuta cu FMI", a afirmat Flutur.

Acesta nu a putut preciza ce variante ale cotei unice au fost discutate in coalitie, spunand doar ca rezultatul final al simularilor din punct de vedere economic vor fi facute publice la momentul potrivit.

FMI: Prognoza BERD pentru Romania este pesimista


Intrebat daca se ia in calcul reducerea cotei unice la zece procente, Flutur a declarat ca nu are un raspuns final, intrucat simularile trebuie sa arate ce se poate intampla pana in 2013.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 520 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor