Ziare.com

Impozit minim pentru operatorii de jocuri de noroc - Patronat: E o amenintare de ordin nuclear

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 12:31

   

Impozit minim pentru operatorii de jocuri de noroc - Patronat: E o amenintare de ordin nuclear
Operatorii de jocuri de noroc din Romania considera inutil impozitul minim aplicat firmelor din industrie, avand in vedere ca operatiunile sunt monitorizate in timp real de catre autoritatile statului, sustine Doru Gheorghiu, director executiv al Patronatului Organizatorilor de Pariuri din Romania - Romanian Bookmakers.

"Dupa instituirea acestui impozit a aparut sistemul de monitorizare in timp real a tuturor tranzactiilor din agentiile operatorilor licentiati in Romania, astfel incat acest articol (art. 18 din Codul Fiscal - n.red.) devine inutil si, mai mult, se transforma in timp intr-o amenintare de ordin nuclear pentru industrie in sine si in mod special pentru zona de pariuri traditionale", a declarat luni Doru Gheorghiu in cadrul unei conferinte pe teme de fiscalitate in zona jocurilor de noroc.

Potrivit articolului mentionat, "contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat pentru activitatile prevazute in acest articol este este mai mic decat 5% din veniturile respective sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate".

Doru Gheorghiu a explicat ca in aceasta industrie lucreaza peste 12.000 de angajati, astfel ca orice schisma in aceasta zona presupune efecte la nivel social. In plus, industria are o contributie bugetara directa si indirecta de 120 de milioane de euro anual.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc

Mai mult, in opinia lui Gheorghiu, industria jocurilor de noroc, fiind direct monitorizata, tinde catre un nivel de evaziune zero.

Potrivit acestuia, controlul direct al operatiunilor, prin sisteme informatice aflate in cadrul institutiilor statului, a fost instituit in anul 2009, prin Ordonanta de Urgenta 77, care a avut ca efect reducerea numarului de operatori de la 26 la 14, in doi ani, si disparitia a 10.000 de aparate de tip slot-machine.

La momentul respectiv, controlul era efectuat la nivelul Ministerului Finantelor Publice, iar ulterior a fost preluat de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc.

"In acest moment nu cred ca exista o industrie care sa fie mai bine controlata de catre autoritatile de stat decat este zona de pariuri traditionale", a mai spus Gheorghiu.

El a amintit si faptul ca, incepand de anul viitor, si zona de online va fi monitorizata, insa aceea este o zona care "niciodata nu va genera" indicatori similari cu cei din zona pariurilor traditionale, prin natura activitatii, din prisma numarului de angajati, si nici ca si contributii la buget.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2299 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor