Intalniri pe banda rulanta pentru Codul Fiscal: Teodorovici da explicatii suplimentare

Luni, 24 August 2015, ora 17:52
2400 citiri
Intalniri pe banda rulanta pentru Codul Fiscal: Teodorovici da explicatii suplimentare
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a explicat, luni, ca mai este nevoie de inca o discutie la nivelul liderilor politici, pe tema Codului Fiscal, inainte de sesiunea parlamentara, pentru ca cea de saptamana trecuta a fost una tehnica.

"A fost discutia aceea tehnica de care stiti, cu cele doua masuri propuse, una de amanare asupra accizei si cealalta de a avea TVA la 20 la suta de la 1 ianuarie, joi va fi o discutie politica intre liderii politici si vom vedea care va fi forma finala, pentru ca saptamana viitoare sa intram cu ea in Parlament", a declarat Eugen Teodorovici, la finalul discutiilor din BPN al PSD.

Ministrul Finantelor a mai spus ca, dupa discutiile tehnice de saptamana trecuta, Codul Fiscal "arata mai bine".

Codul Fiscal, in Parlament: Sesiunea extraordinara, anulata. Noi negocieri politice vor avea loc joi

"Au mai fost discutii pe noua forma a Codului Fiscal cu acele doua masuri propuse si sunt alte cifre acum care arata, sa spunem, mai bine pentru ca deja este o economie la bugetul de stat pe 2016. Asta a fost singura discutie, nimic de alte masuri sau de alte propuneri de amanare. Daca am amanat cu un an de zile supraacciza, apoi TVA la 20 la suta de la 19, sunt niste economii pe care pe 2016 le putem avea", a aratat Teodorovici.

Sesiune extraordinara pentru Codul Fiscal: Luni vine Senatul din vacanta (Video)

In legatura cu intalnirea tehnica intre reprezentantii partidelor, la finalul sedintei BPN, Liviu Dragnea a spus ca ministrul Teodorovici a avut un singur mandat, acela de a asculta opiniile si a furniza datele tehnice, aratand ca aceasta a gresit daca a anuntat ca exista consens pe tema Codului Fiscal.

Dragnea: Teodorovici a gresit, a fost trimis la intalnire sa asculte si sa furnizeze date (Video)

"Domnul Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, sa asculte si sa furnizeze toate datele tehnice. A gresit daca a anuntat la sfarsitul intalnirii ca s-a convenit ceva, pentru ca decizia se ia la nivel politic. Nu cred ca domnul Teodorovici si-a asumat Eu l-am rugat pe domnul Teodorovici, dupa ce l-am consutat pe Victor Ponta, ca, in mod firesc, Ministerul Finntelor sa fie prezent la intalnirea tehnica", a explicat Dragnea, intrebat in legatura cu faptul ca Teodorvici a declarat, la finalul intalnirii tehnice de saptamana trecuta, ca s-a convenit TVA de 20%.

Reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi, 20 august, discutii tehnice privind Codul fiscal.

In urma consultarilor - la care au participat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolaescu si Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochitoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) si Catalin Beciu (ALDE) - au fost anuntate propunerile ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017 si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Teodorovici Cod Fiscal, #discutii cod fiscal , #fiscal
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza romann
romann
rank 5