Loteria bonurilor fiscale, in linie dreapta: Detalii despre prima extragere

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 16:01
7148 citiri
Loteria bonurilor fiscale, in linie dreapta: Detalii despre prima extragere

Bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015 vor participa la prima extragere de acest fel organizata de Loteria Romana.

Ministerul Finantelor anunta ca aceasta va avea loc pe data de 13 aprilie, iar fondul de premiere este de un milion de lei.

Loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie de numere, astfel:

  • un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Numarul reprezentand valoarea totala a bonului fiscal rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9;
  • un numar reprezentand ziua emiterii bonului fiscal aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care se organizeaza Loteria bonurilor fiscale.

Rezultatul extragerilor se consemneaza intr-un proces-verbal care se posteaza pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Un bon fiscal este considerat castigator daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

  • a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza in conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;
  • b) sunt lizibile toate informatiile obligatorii, asa cum sunt prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999;
  • c) are valoarea totala exprimata in moneda nationala, egala cu valoarea extrasa;
  • d) a fost emis in ziua extrasa;
  • e) nu are mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.
  • Loteria Bonurilor Fiscale ia startul de Paste: Ce premii vor fi date

    In vederea determinarii valorii castigatoare pentru un bon fiscal, dupa centralizarea situatiei bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen, se imparte fondul de premiere la numarul total al bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen, iar suma astfel obtinuta se rotunjeste la leu in favoarea castigatorului.

    In cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare.

    Revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal castigator (ulterior extragerii), in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o cerere-tip.

    Revendicarea premiilor se face in termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul.

    Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

    C.P.

    Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
    Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
    Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
    China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
    China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
    Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
    #loteria bonurilor fiscale, #Loteria bonurilor fiscale Paste, #extragere Loteria bonurilor fiscale , #fiscal