Loteria bonurilor fiscale se schimba: Ministrul vrea mai putini castigatori

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 10:07
8133 citiri
Loteria bonurilor fiscale se schimba: Ministrul vrea mai putini castigatori

Ministrul de Finante Eugen Teodorovici vrea sa schimbe modul in care functioneaza Loteria bonurilor fiscale, astfel incat participantii sa castige mai multi bani.

Intentia lui Teodorovici vine in contextul in care castigatorii de la prima extragere au fost in numar atat de mare, incat premiul este unul foarte mic. Pentru ca pana acum au anuntat ca au bonuri castigatoare circa 10.000 de oameni, premiul a scazut sub 100 de lei.

Urmatoare extragere are loc in luna iunie, iar ministrul de Finante vrea sa gaseasca o solutie pentru ca premiul sa fie mai mare si castigatorii mai putini, dupa cum a declarat acesta intr-o emisiune la Pro TV.

Loteria bonurilor fiscale: Mii de romani sunt castigatori - Premiul se face tot mai mic

"Ma gandesc la numarul sau la seria bonului fiscal. Si bonurile fiscale cuprinse in acel interval sa fie declarate castigatoare. Un alt mecanism. Important e ca vreau sa tintesc castiguri mai mari pentru cei care vin sa depuna acel bon fiscal", a explicat demnitarul.

In prezent se ia in considerare suma de pe bon si ziua in care s-a efectuat plata si nu se stie inca daca la urmatoarea tragere va fi aplicat un nou mecanism.

Mai mult, Teodorovici a anuntat ca va fi infiintata si o a doua loterie destinata bonurilor din domenii cu evaziune fiscala ridicata.

"Cum ar fi legume, partea de bauturi alcoolice, pentru ca aici sunt unele dintre zonele principale cu evaziune fiscala ridicata", a lamurit ministrul.

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale a fost "o situatie neplacuta" in opinia lui Eugen Teodorovici, instrucat peste 10.000 de romani au depus bonuri la ANAF, iar premiul de un milion de lei impartit la toata lumea inseamna mai putin de 100 de lei pentru fiecare.

Mai mult, un aradean de 43 de ani are nu mai putin de 23 de bonuri fiscale castigatoare, pe care le-a adunat din cosurile magazinelor. In total, barbatul a strans peste 1.500 de bonuri fiscale.

Situatie inedita la loteria bonurilor fiscale: Un singur om are 23 de bonuri castigatoare - cum e posibil

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Loterie bonuri fiscale schimbare, #Loterie bonuri fiscale schimbata, #Loterie bonuri fiscale , #fiscal
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Guvernul danseaza un tango socialist:un pas inainte, doi pasi inapoi
Poza lotofiscal
lotofiscal
rank 1