Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noul Cod Fiscal aduce impozite pe tichete si bonuri de masa

Joi, 27 Mai 2010, ora 07:43
3161 citiri

Statul vrea sa impoziteze mai nou si dobanzile programatorilor, jocurile de noroc, bonurile de masa dar si plasamentele la bursa.

In acest sens, Ministerul Finantelor va prezenta Guvernului un proiect de modificare a Codului Fiscal. Documentul anunta mai multe majorari de taxe si impozite, dar si desfiintarea anumitor facilitati, scrie Romania Libera.

Vor mai fi impozitate si tichetele-cadou, tichetele de vacanta, salariile compensatorii.

Vor fi impozitate cu 16% veniturile din dobanzi la sistemul de economisire/creditare. In acest fel dispare, practic, avantajul oferit de prima de stat.

De asemenea, veniturile minime nete anuale obtinute din activitati independente nu vor putea fi mai mici decat salariul minim brut pe economie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#impozite noi cod fiscal , #fiscal