Noul Cod Fiscal: Negociere cu Klaus Iohannis

Joi, 05 Martie 2015, ora 07:10
2806 citiri
Noul Cod Fiscal: Negociere cu Klaus Iohannis
Foto: Facebook/Darius Valcov

Ministrul de Finante, Darius Valcov, se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre noul Cod Fiscal si bugetul de stat.

"E pentru prima data din anii '90 cand se vine cu un plan cu viziune si strategie facut exclusiv de expertii din mediul de afaceri. Scopul e ca, in 10-12 ani, Romania sa ajunga la un nivel care sa depaseasca media UE in ceea ce priveste PIB pe cap de locuitor. Venim cu o viziune multianuala, nu doar pentru anul viitor.

Urmeaza sa discut cu presedintele Iohannis pe tema bugetului", a anuntat seful de la Finante miercuri seara, la B1 TV.

Proiectul pentru noul Cod Fiscal va fi prezentat joi in Parlament. Ministrul spera ca forul legislativ sa adopte modificarile la legislatia fiscala pana la finalul primului semestru.

Ponta vrea TVA general de 20% si la alimente - 9%

Cea mai importanta masura din proiectul Guvernului este legata de reducerea TVA. Documentul prevede reducerea cotei standard pentru toate bunurile si serviciile de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, dar reducerea cotei de TVA pentru carne, peste, legume si fructe de la 24% la 9% incepand cu aceeasi data.

"Ca sa se simta direct in buzunar, cetatenii trebuie sa stie ca de la 1 ianuarie 2016 produsele de baza vor fi mai ieftine cu 20%, iar majoritatea produselor cu 6%. Reducerea TVA ii va avantaja pe cei cu venituri mici", a spus ministrul de Finante.

Ulterior, cota standard de TVA ar urma sa fie diminuata de la 20% la 18%, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Cof Fiscal Klaus Iohannis , #fiscal