Ziare.com

Ponta: Cereti bonurile fiscale! Cu cat aveti mai multe, cu atat aveti mai multe sanse la loterie

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 21:46

   

Ponta: Cereti bonurile fiscale! Cu cat aveti mai multe, cu atat aveti mai multe sanse la loterie
Premierul Victor Ponta ii indeamna pe romani sa ceara si sa pastreze bonurile fiscale, amintind ca luni, 13 aprilie, are loc prima extragere la loteria bonurilor fiscale.

"Cereti si pastrati bonurile fiscale! Cu cat aveti mai multe, cu atat aveti mai multe sanse la loterie! Bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015 vor participa la prima extragere organizata de Loteria Romana in data de 13 aprilie, care are alocat un fond de premiere de 1 milion de lei", a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Loteria bonurilor fiscale, in linie dreapta: Detalii despre prima extragere

El isi incheie postarea facand trimitere la pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice, care a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca a fost lansat, in dezbatere publica, proiectul de Ordin al ministrului Finantelor Publice pentru aprobarea Instructiunilor de punere in aplicare a Ordonantei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, a Regulamentului de organizare si desfasurare a extragerilor, a modelului si continutului cererii de revendicare a premiilor, precum si pentru instituirea Comisiei pentru supravegherea efectuarii extragerilor Loteriei bonurilor fiscale.

Potrivit comunicatului Ministerului Finantelor Publice, bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015 vor participa la extragerea exceptionala organizata de Loteria Romana in data de 13 aprilie, care are alocat un fond de premiere de un milion de lei.

Conform proiectului de ordin al ministrului Finantelor Publice, pentru aprobarea instructiunilor si regulamentului de organizare, loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie de numere, respectiv un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Numarul reprezentand valoarea totala a bonului fiscal rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9. De asemenea, se extrage cate un numar pentru luna si ziua in care a fost emis bonul.

"Rezultatul extragerilor se consemneaza intr-un proces-verbal care se posteaza pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru o perioada de minimum 30 de zile", se mai arata in comunicatul citat.

Ulterior extragerii, se imparte fondul de premiere la numarul total al bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen.

In cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare, se mai precizeaza in comunicat.

Revendicarea premiilor se face, in 30 de zile de la extragere, prin depunerea bonului fiscal castigator (ulterior extragerii), in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o cerere conform modelului care va fi aprobat prin ordinul mai sus mentionat, se mai arata in comunicat.

In cazul in care premiul nu se revendica in termenul mentionat, se pierde acest drept.

"Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala", se mai arata in comunicat.

Prin Ordonanta Guvernului nr.10/2015 a fost reglementata organizarea Loteriei bonurilor fiscale, in scopul diminuarii evaziunii fiscale prin cointeresarea, implicarea si responsabilizarea cetatenilor in fiscalizarea veniturilor realizate de comercianti din vanzarea bunurilor si prestarea serviciilor direct catre populatie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3122 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu este rau; dar daca se va imbunatati legea, mai clara..nu-i nimic

rau. Navratilova de multe ori incea interviul la CNN; sunt cetatean de taxe in USA......prima grija fara dabija.

 

@ eu-ca / fonta-negritä de supärärile ce vor veni ...!!

"Cu cat aveti mai multe, cu atat aveti mai multe sanse la loterie...

Bey Münchausen de Gorj , premiul mare e Porcäita sau
spelba lu Räspopitul..???!!!

bonbon

Sova da bonuri fiscale?

Mam mir ca Ponta nu a folosit cuvantul "clar",

la aceasta noua minciuna PSD-ista.In fiecare fraza, propozitie, foloseste ceva legat de cuvantul clar; sa fie clar , este clar, am spus-o clar, este clar ptr. toti, etc. Nu-i deloc clar, este f. incalcit si neserios, este o minciuna ca de fiecare data ptr. amagirea oamenilor. Cum sa urmaresti atatea bonuri marunte, cine le poate tine pe toate, cum este posibil o extragere cand fiecare are casa lui de marcat, ce nu-i legata la sistem ca internetul, etc. Prostii ranjite si nu stiu ce sa mai scorneasca ptr. asi lungi mandatele. Mama voastra de lichele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor