1 iulie aduce schimbari fiscale importante - printre ele, celebra "electorata"

Marti, 01 Iulie 2014, ora 13:39
2944 citiri
1 iulie aduce schimbari fiscale importante - printre ele, celebra "electorata"

Prima zi a lunii iulie vine cu schimbari importante in plan fiscal. Astfel, incepand cu 1 iulie 2014 intra in vigoare masura privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit, precum si schema fiscala de restructurare a creditelor - asa-numita "electorata".

Totodata, de la aceasta data, au fost eliminate sau comasate 92 de taxe si tarife nefiscale.

Agentii economici vor fi scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respectiv masini, utilaje si instalatii de lucru. Este luat in considerare profitul contabil inregistrat incepand cu 1 iulie 2014 si investit dupa aceasta data.

Neimpozitarea profitului reinvestit, gura de oxigen pentru firmele afectate de taxa pe stalp

Masura, al carei impact bugetar este estimat la 137,5 milioane de lei in 2014, se va aplica pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

Schema fiscala pentru restructurarea creditelor se aplica in cazul persoanelor cu salarii sub 2.000 de lei pe luna, deducerea din venitul lunar impozabil fiind de 900 de lei.

Celebra "electorata", aprobata de Guvern: Cine beneficiaza si in ce consta ajutorul

Masura este optionala atat pentru banci, cat si pentru clienti si este valabila in perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2015.

Beneficiul lunar pentru clientii care obtin restructurarea va fi de cel mult 144 de lei, aferent impozitului de 16% aplicat pentru suma maxima deductibila.

Deducerea se acorda lunar, dupa incheierea perioadei de reducere a ratei, in perioada 1 ianuarie 2016 - 31 decembrie 2017.

Prin aplicare schemei, este estimata o scadere a veniturilor din impozitul pe venit de 975 de milioane de lei in 2016 si de 1,01 miliarde de lei in 2017.

De asemenea, de marti, 1 iulie, au fost eliminate sau comasate 92 de taxe, impactul total al masurii fiind de 900.000 de lei, din care aproximativ 850.000 de lei la bugetul total consolidat si restul la institutii independente.

Guvernul elimina 92 de taxe. Care va fi impactul real

Printre taxele care au fost eliminate se numara tariful pentru eliberarea unui pasaport electronic, tariful de asistenta indrumare infiintare firma, tariful pentru cerere eliberare date statistice, tariful de 73 de lei/ora pentru consultanta si prestari de servicii acordate la cerere perceput de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala etc.

C.S.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#schimbari fiscale 1 iulie, #restructurare credite vigoare, #scutire impozit reinvestit 1 iulie, #eliminare taxe 1 iulie , #fiscal