Se impoziteaza sau nu bacsisul dat la taxi? Tot nu e clar

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 20:08
5400 citiri
Se impoziteaza sau nu bacsisul dat la taxi? Tot nu e clar

Este posibil ca masura impozitarii bacsisului dat taximetristilor sa nu se aplice, afirma Vasile Stefanescu, presedintele Camerei Nationale a Taximetristilor.

Stefanescu a declarat pentru Realitatea TV ca deocamdata nu e nimic oficial, dar asteapta un raspuns de la Ministerul de Finante la sesizarea pe care a trimis-o in acest sens si are vesti pe surse ca decizia oficiala va fi una favorabila.

Stefanescu a explicat ca patronatele din acest domeniu nu au fost consultate si masura impozitarii bacsisului a venit ca o surpriza.

"Pentru noi a fost o surpriza cand Ministerul Finantelor a zis ca si taximetria intra, tinand cont ca actualele case de marcat ale noastre nu pot opera acest bacsis", a afirmat acesta.

Cu toate ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca masura poate fi aplicata intrucat aparatul de marcat al taxiurilor poate marca diferenta, Stefanescu atrage atentia ca "aparatele fiscale pe taximetrie nu au tastatura, deci nu se poate aplica".

Camera Nationala a Taximetristilor a trimis o adresa catre ministrul de Finante, prin care cere eliminarea acestei masuri in cazul taximetristilor si asteapta "un raspuns oficial, intelegem ca taximetria nu va intra sub incidenta acesti legi, dar nu stim 100%".

Daca totusi va fi impozitat si bacsisul incasat de taximetristi, Stefanescu crede ca acestia isi vor inceta activitatea. "Tehnic nu se poate aplica, daca Ministerul Finantelor sustine acesta idee, nu ne ramane decat sa tragem masinile pe dreapta, pentru ca noi nu mai putem sa functionam din acel moment", a declarat acesta.

Taximetristii vor elibera un bon fiscal si pentru bacsisul primit de la client

Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului, a afirmat miercuri ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

La finalul sedintei in care Guvernul a impus fiscalizarea bacsisului si inregistrarea acestuia pe bon fiscal separat, jurnalistii l-au intrebat pe ministrul Finantelor daca masura va fi aplicata si in cazul celor care livreaza pizza la domiciliu, altor servicii de curierat la domiciliu sau taximetristilor, iar el a raspuns afirmativ.

"La taxi, are aparat de marcat si poate sa marcheze diferenta", a spus Teodorovici.

Atentionat de jurnalisti ca, in prezent, aparatul de taxat emite chitanta ca urmare a unui produs intre numarul de kilometri parcursi si tariful pe kilometru, ministrul a explicat ca trebuie aduse modificari.

"Poate fi modificat incat sa permita si o astfel de tastare a bacsisului lasat de client", a afirmat Teodorovici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#impozitare bacsis taximetrist, #impozit bacsis , #fiscal