Singurii parlamentari care au votat impotriva Codului Fiscal

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 16:15
2934 citiri
Singurii parlamentari care au votat impotriva Codului Fiscal
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentarii Partidului Social Romanesc (PSRO), formatiunea politica condusa de Mircea Geoana, sunt singurii care au votat, joi, impotriva Codului Fiscal.

"Nu pot sa ii inteleg pe cei din PSD, care au votat fara retinere pentru acest Cod, in ciuda faptului ca dezavantajeaza in mod cert angajatii romani. Acest Cod Fiscal isi va arata efectele in cativa ani, cand romanii care isi castiga existenta din munca cinstita vor fi pusi la zid de masurile cuprinse in forma sa actuala. Iar atunci cu siguranta ca cei care astazi au votat 'pentru' le vor intoarce inca o data spatele", a transmis Florentin Gust, vicepresedinte PSRO, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Geoana vrea alianta cu Gorghiu si Blaga: Timpul nu mai are rabdare cu noi!

"Nici Guvernul, nici parlamentarii care au votat in favoarea acestui Cod Fiscal nu au dorit macar sa stea de vorba cu reprezentantii sindicatelor, aceia care cunosc cel mai bine nivelul de trai al salariatilor romani, ei fiind cei care au atras atentia ca aprobarea Codului ar antrena o scadere a salariilor lunare si a pensiilor cu intre 10 si 26 de lei/luna.

Tot ei au avertizat ca pe spinarea angajatilor, pensionarilor si a celor care deruleaza activitati independente se va acoperi circa 70% din deficitul creat de reducerea de TVA, prin anularea deducerilor existente pentru CAS la aceste categorii", se mai arata in comunicat.

Ponta explica de ce nu a votat Codul Fiscal si citeaza din Iohannis

El a calificat adoptarea noului Cod Fiscal drept un semn de dispret fata de cetatean su sustine ca vor disparea 10.000 de companii, din cauza schimbarii modului de impozitare al cladirilor.

De asemenea, viceliderul PSRO considera ca vom asista si la sufocarea capitalului romanesc, intrucat investitorii romani vor plati impozite mai mari cu 68% decat cei straini.

Concurat neloial in tara mea: Noul Cod Fiscal dezavantajeaza firmele romanesti - 3 studii de caz

Codul Fiscal, adoptat din nou in Parlament

"Pe langa toate aceste masuri care afecteaza in mod cert salariatii si capitalul autohton, si comunitatea oamenilor de afaceri a fost tradata de catre cei care initial le-au promis un Cod Fiscal in avantajul lor, intrucat au fost eliminate toate prevederile care ar fi putut avea un impact macroeconomic, precum eliminarea taxei pe constructii speciale si reducerea accizelor la carburanti", a mai transmis Florentin Gust.

Partidul Social Romanesc cere ca noul Cod Fiscal sa fie "echilibrat, in care munca si capitalul, prudenta macroeconomica si cresterea economica sanatoasa si corect redistribuita in societate sa isi gaseasca un echilibru just".

Codul Fiscal, adoptat din nou in Parlament

Codul Fiscal, reexaminat la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis, a fost adoptat, joi la pranz, in Camera Deputatilor, for decizional.

Anterior, Comisia pentru buget-finante a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar si cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finante.

Deputatii din comisia de buget au adoptat reexaminarea Codului Fiscal - Ce amendamente au trecut

Acestea prevad reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti se amana pentru 1 ianuarie 2017, cu exceptia celor din agricultura (1 ianuarie 2016).

Referitor la impozitul pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la inceputul anului viitor.

Codul Fiscal, aprobat in Senat

De asemenea, a mai fost adoptat un amendament ce vizeaza acordarea posibilitatii consiliilor locale de a majora impozitul pe cladiri si pe teren cu pana la 500% pentru cladirile si terenurile neingrijite.

Criteriile de incadrare, precum si procedura de aplicare se adopta prin hotararea Consiliului local.

Aveti cladiri si terenuri neingrijite? Veti plati impozite chiar si de 5 ori mai mari

La propunerea Ministerului de Finante au mai fost adoptate o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, dar si decizii ale Curtii Constitutionale care trebuie transpuse in legislatie.

Cand a intors presedintele Klaus Iohannis Codul fiscal in Parlament

Pe 17 iulie, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal pentru reexaminare la Parlament.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament si subliniaza riscurile pe termen lung

"In materie fiscala, legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

In acest sens, in elaborarea unui nou Cod Fiscal nu ar trebui promovate politici care genereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate. Masurile de austeritate ale anului 2010 trebuie sa ramana istorie. Revenirea la politici fiscale riscante si cu consecinte negative pe termen lung reprezinta o experienta pe care nu numai clasa politica nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie sa mai fie suportate de cetateni", a fost o parte din motivarea deciziei.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#partid votat impotriva cod fiscal, #vot Cod Fiscal, #Cod Fiscal adoptat parlament , #fiscal