Zeci de mii de lei, impozit pentru masinile de lux

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 12:27
16116 citiri
Zeci de mii de lei, impozit pentru masinile de lux
Foto: topnews.in

Radu Berceanu spunea la inceputul verii ca ar vrea taxe mai mari pentru masinile de lux si "sa geama toti astia cu Q7". Nu s-a intamplat nimic de atunci, dar auzim din nou acelasi mesaj. Deputatul PSD Robert Negoita a propus taxarea diferentiata a masinilor, spunand ca nu este de acord ca impozitul pentru un Logan sa fie aproape de cel platit de posesorul unui Mercedes sau BMW.

Deputatul social-democrat, care este si unul dintre cei mai bogati politicieni din Romania, vrea astfel sa implementeze o modalitate de taxare care sa incurajeze detinerea de masini ieftine cu capacitate cilindrica mica si grad redus de poluare.

"Nu mi se pare in regula ca posesorii de Mercedes sa plateasca la fel ca posesorii de Dacie. Presupunem logic ca cei care cumpara masini scumpe au bani si pot sa contribuie mai mult la buget decat cei care isi iau masini ieftine. E si o masura de a stimula productia interna pentru ca in Romania producem masini ieftine, nu scumpe", a declarat Robert Negoita pentru Ziare.com.

El a depus marti, la Camera Deputatilor, initiativa legislativa si spera ca aceasta sa fie aprobata in regim de urgenta pentru ca noul impozit sa fie calculat din 2011.

Cum se calculeaza impozitul propus de Negoita

Noua modalitate de calcul a impozitului include trei variabile - pretul autoturismului, un coeficient in functie de capacitatea cilindrica si un coeficient de poluare. Valoarea autoturismelor ar urma sa fie calculata si prezentata anual de catre Ministerul de Finante.

"Ministerul Finantelor trebuie sa intocmeasca un catalog de preturi in care sa evalueze toate tipurile de autoturisme inmatriculate in Romania si care trebuie impozitate la valoarea lor de piata. Aceasta taxa va fi de 0,75% din valoarea masinii", a declarat Robert Negoita.

Cel de-al doilea coeficient, capacitatea cilindrica, va rezulta din taxa pe valoarea masinii inmultita cu 1 pentru masinile pana la 1650 cm cubi, crescand progresiv pana la de zece ori taxa pe valoarea masinii in cazul autoturismelor de peste 5001 cm cubi.

Un al treilea criteriu este cel de poluare, asa ca suma rezultata de la cele doua componente va fi inmultita cu coeficientul gradului de poluare, autoturismele care au motoare non-Euro cu 3, Euro 1 se va inmulti cu 2, Euro 2 se va inmulti cu 1,75, Euro 3 cu 1,5, Euro 4 cu 1,25, iar Euro 5 se va inmulti cu 1.

"Formula de calcul e mai mult ca exemplificare, nu e definitiva. Eu ma bat pentru concept, nu neaparat pentru acele procente. Din momentul in care am implementat conceptul, mie mi se pare ca e cel mai corect si cel mai echitabil", a precizat deputatul PSD.

Impozitul pentru un Aro nu va mai fi cat cel pentru Bentley

Robert Negoita a avansat si cateva exemple de impozitare a autovehiculelor, pe baza noului sistem de calcul. Astfel, pentru un Logan cu motor de 1600 cc si valoare de piata de 6500 euro, s-ar plati un impozit de 60,9 lei, fata de 63,92 lei in sistemul actual.

Propunerea vine si in sprijinul posesorilor de masini Aro care platesc acum un impozit de zeci de milioane de lei pentru o masina veche. Potrivit calculelor facute de Negoita, pentru un Aro cu motor de 2660 cc, cu o valoare de piata de 9000 euro s-ar plati 335 lei, fata de 957 lei in sistemul actual. De asemenea, pentru un Aro cu motor de 3100 cc si o valoare de piata de 750 euro s-ar plati un impozit de 180 lei, fata de 2320 lei cat se plateste acum.

"Astazi plateste 4.000 de lei pe an si un posesor de Aro, fabricat acum 15 ani, care e sarac si abia isi permite sa plateasca motorina pentru masina. Si aceiasi 4.000 de lei ii plateste si posesorul de Bentley, Ferrari, Lamborghini, ceea ce mi se pare total inechitabil. Iar posesorul de Dacie Logan plateste exact ca si posesorul de Mercedes C Class sau de BMW seria 3", a mai spus Negoita.

Ar creste, insa, foarte mult impozitul pentru masinile scumpe. Posesorul unui BMW cu motor de 2000 cc, in valoare de 29.822 euro, ar urma sa plateasca un impozit de 562 lei, fata de 179 lei. Un BMW cu motor de 6000 cc si pret de 156.000 euro ar fi impozitat cu 14.625 lei, fata de 4.350 lei in sistemul actual, iar un Bentley cu motor de 6700 cc si un pret de 268.000 euro ar fi impozitat cu 25.125 lei, potrivit initiativei lui Negoita.

Proiectul lui Negoita face parte din modificarile propuse de PSD la Codul Fiscal. Deputatul spune ca sansele de reusita ale proiectului sau depind de vointa Puterii de a incuraja produsele romanesti si pastrarea banilor in tara.

"Sansele de reusita sunt direct proportionale cu vointa actualilor guvernanti, a actualei majoritati din Parlament, de a incuraja produsele interne, crearea de locuri de munca si de a descuraja pe cei care scot capitalul din tara si isi cumpara masini scumpe care creeaza locuri de munca in alte tari", a conchis el.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#impozit auto diferentiat, #Robert Negoita impozit auto, #impozit masini scumpe , #impozit auto