PDL: Guvernul Ponta vrea sa acopere lipsa banilor in buget cu noi taxe

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 21:10
2071 citiri
PDL: Guvernul Ponta vrea sa acopere lipsa banilor in buget cu noi taxe
Foto: ZIua Veche

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, joi, ca Guvernul Ponta doreste sa suplineasca lipsa banilor din bugetul statului prin instituirea de noi taxe, lovind astfel in clasa de mijloc din Romania si distruge cota unica.

"Incompetenta Guvernului Ponta loveste din nou. Pentru ca de la preluarea puterii s-au ocupat doar de razboi politic si n-au guvernat, acum vor sa suplineasca lipsa banilor din buget cu noi taxe", a spus Turcan, potrivit Mediafax.

Aceasta ca Guvernul nu a realizat nicio investitie si nu s-a descurca nici pe partea absorbtiei de fonduri europene, dar ca doreste sa aplice noi taxe.

"Zero investitii, zero fonduri europene, insa mai multe taxe. Guvernul de stanga loveste in clasa de mijloc si distruge cota unica. Solutia pentru Romania de azi o reprezinta investitiile, atragerea fondurilor europene, crearea de locuri de munca, stimularea muncii, incurajarea oamenilor de afaceri si a proprietatii", sustine democrat liberala.

Casele mostenite, de asemenea impozitate

Casele mostenite, care in prezent nu sunt tratate fiscal ca o a doua locuinta, ar putea fi reconsiderate si incluse in taxarea pentru proprietati multiple, intr-un termen de 6 luni - 1 an de la succesiune, afirma secretarul de stat in MFP Liviu Voinea, argumentand ca urmasii au optiunea vanzarii.

Casele mostenite ar putea fi impozitate ca un al doilea imobil

Oficialul Ministerului Finantelor a aratat ca se urmareste o reforma a impozitarii proprietatii, care are in vedere extinderea bazei de taxare prin eliminarea exceptiilor si un accent mai puternic pe principiul solidaritatii, ceea ce inseamna ca proprietatile multiple vor fi impozitate si mai mult decat pana in prezent.

Fiscul, recompensa pentru romanii paraciosi

Romanii care vor transmite Fiscului informatii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilitati, asa cum se intampla si in alte state, a declarat secretarul de stat in MFP Liviu Voinea, care va studia legislatia "denuntatorului" din Suedia.

Fiscul ar putea recompensa financiar romanii care isi "parasc" vecinii

"In Suedia vom analiza si sistemul denuntatorului, care functioneaza de ani buni acolo si ar putea fi implementat si la noi", a declarat Voinea.

Oficialul MFP a aratat ca in Suedia populatia este stimulata fiscal sa dea informatii despre averea vecinilor, a cunostintelor sau operatiunile unor companii.

"Acolo oamenii primesc la posta scrisori in care sunt informati ca au platit un impozit X, dar li se transmite si daca unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazeaza pe faptul ca oamenii stiu cel mai bine situatia vecinilor si pentru cei care transmit informatii corecte despre acestia se aplica scutiri, sau li se da o recompensa si mai platesc doar diferenta", a explicat Voinea.

S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#taxe ANAF casa mostenire, #taxe impozite Fisc imobiliare , #impozit cladiri