Scutire de impozit pentru parintii si profesorii elevilor olimpici

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 08:44
4184 citiri
Scutire de impozit pentru parintii si profesorii elevilor olimpici

Exista un municipiu in Romania, unde de cinci ani parintii si profesorii elevilor olimpici judeteni si/sau nationali sunt scutiti de impozitul pe casa.

Ideea ii apartine primarului Costel Pistritu din Bailesti, judetul Dolj, si este aplicata din 2009. De atunci, numarul olimpicilor din oras s-a cvadruplat, transmite Digi24.

In 2009, cand a decis primarul Pistritu sa ia aceasta masura, existau cam 20 de olimpici in Bailesti. Acum, sunt peste 80.

"Ii sprijinim in sensul de a-i scuti de impozit atat pe cel care face acest efort, dascalul, cat si parintele care stim ce eforturi face sa isi sustina un copil in scoala", a spus Costel Pistritu, absolvent de master in Drept.

Impozitul mediu pentru o casa din Bailesti este de 100 de lei/an.

O alta facilitate oferita de municipalitate in Bailesti pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura este posibilitatea de a merge gratuit in tabara pe litoral.

Postul de televiziune citat a intervievat o familie fericita si scutita de impozit, cu un olimpic acasa. "E o bucurie foarte mare pentru mine, pentru tata, pentru bunica, ajutorul din partea primariei este substantial, Mirela a fost a doua oara intr-o tabara sponsorizata de primarie, probabil ca eu nu as fi avut posibilitatea sa o trimit", a spus Caselia Mitrache, mama elevei Mirela Mitrache, din clasa a opta, olimpica nationala la fizica.

Si profesorii care pregatesc elevi olimpici si pot scapa de taxe sunt incantati de idee.

"Un copil care primeste motivatie este clar ca va fi un copil care va da tot ce va putea pentru a obtine acel premiu, iar parintii se bucura ca acelui copil i s-a recunoscut valoarea", explica Gabriel Tica, directorul Liceului Teoretic Mihai Viteazul Bailesti.

"Sunt copii care vin suplimentar cate doua ore pe zi in plus fata de orele cele sase la scoala si stau in acest laborator impreuna cu mine si muncim", completeaza Stefana Vaduva, profesor de biologie, pe acelasi post TV.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#scutire impozit parinti olimpici, #fara impozit profesori olimpici, #elevi olimpici scutiti impozit , #impozit cladiri