Ziare.com

Forfetarul poate ajunge si la 28% din veniturile firmelor

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 14:32

   

Forfetarul poate ajunge si la 28% din veniturile firmelor
Impozitul aplicat unor firme prin introducerea forfetarului va depasi cu mult, in unele cazuri, nivelul de 16%, daca va fi respectata formula de calcul propusa de Ministerul Finantelor, ajungandu-se la 28% din veniturile brute, sustin reprezentantii Consiliului pentru IMM-uri.

"Am facut un studiu de caz dupa formula de calcul propusa de Ministerul de Finante in proiectul de modificare a Codului Fiscal.

Astfel, pentru un restaurant-sat, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 24% din totalul veniturilor brute, iar pentru un restaurant-municipiu-categoria A, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 28% din totalul veniturilor brute, fiind o diferenta enorma fata de impozitul pe profit de 16%, care se calculeaza la profitul net, nu la venitul brut", a declarat, vineri, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii.

Nicolescu a aratat ca introducerea impozitului minim nu este oportuna nici in 2010 si nici in 2011, avand in vedere criza economica si faptul ca Ministerul Finantelor nu au realizat niciun studiu de impact privind aplicarea masurii.

"Dupa ce trece criza si daca se face un studiu de impact asupra efectelor acestei masuri se poate introduce acest impozit, pana atunci nu va face decat sa inchida si mai multe firme", a apreciat reprezentantul micilor intreprinzatori.

Pe de alta parte, Nicolescu a mentionat ca proiectul propus de Finante este incomplet, pentru ca prezinta formule de calcul doar pentru doua domenii din lista de 28 de activitati pentru care ar urma sa fie aplicat forfetarul.

Citeste mai multe despre impozit forfetar firme 2010
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1222 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

As vrea

sa-mi explice si mie care este logica si motivul acestei taxe? In afara ca aduce bani tot mai putini la vistierie si ca distruge multe societati comerciale. Daca mi-as deschide si in Romania firma primul lucru care fac este sa dau statul in judecata, asemeni pt taxa auto, fac pariu ca n-ar putea sa justifice deloc taxa forfetara si ar trebui sa scuteasca pe toti care i vor da in judecata. Desigur daca te pui cu ei vor trimite controale peste controale si te baga la puscarie pt 1 ban, dar atunci trebuie sa afle si ei ca sunt si care stiu sa joace si mai tare ca ei.

 

Logica acestor taxe

care se pare ca in unele cazuri vor fi de 10 ori mai mari ca inainte ( de la impozitul microintreprinderilor pe cifra de afacere la acest forfetar de 28% ) este " hranirea " acestui imens aparat functionaresc bugetofag care in vremuri de criza incaseaza prime-sporuri-stimulente de 150% din salariu( si nu e vorba de 10 -20 ci de 20000 de functionari numai in administratiile financiare ) , care incaseaza venituri lunare mai mari decat in Spania , Italia si Grecia , care atunci cand ai o problema te trateaza ca pe un nimic , pentru ca i-ai deranjat din pauza de cafea , discutia la telefon cu copiii sau planificarea vreunei greve , care muncesc 50 cat un singur privat ( sunt 50 de oameni care se ocupa de contabilitatea , salarizare , concedii , etc intr-o directie financiara ), sa mai continui ? Privatul trebuie omorat fie prin taxe fie prin amenzi ( amenzi date de Garda Financiara : 80 milioane pentru ca a avut 25 lei in plus in casa , 40 milioane pentru ca data la casa de marcat era pe ora de vara , 1 miliard pentru o inregistrare contabila gresita dar care nu afecta impozitele si taxele declarate , etc ) pentru ca trantorul din birou sa-si ia cele 50-60 milioane lei salariu + altele . Bine ar fi sa inchida toti privatii sa-i vedem pe trantori de unde-si mai trag salariile . A , stiu ! De la FMI si alte imprumuturi si lansari de obligatiuni pe care le face guvernul !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor