Ziare.com

Grapini: Impozitul forfetar, posibil de la 1 iulie (Video)

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 14:19

   

Grapini: Impozitul forfetar, posibil de la 1 iulie (Video)
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, a anuntat, vineri, cand ar putea fi implementat impozitul forfetar.

Potrivit B1 Tv, oficialul roman a precizat ca data estimata este de 1 iulie.

"In semestrul al doilea ar putea fi aplicat impozitul forfetar, daca ne miscam repede, adica sa terminam studiul de impact in primul trimestru. Studiul a inceput si trebuie sa il terminam in primul trimestru. Daca nu, nu-l vom putea aplica in acest an", a spus Grapini intr-o conferinta de presa.

Ea a aratat ca in prezent consilierii ministerului stabilesc numarul de restaurante, pensiuni, baruri si alte structuri care ar putea intra sub incidenta impozitului.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Nu poate fi acelasi nivel al impozitului pentru taximetristi si pentru hoteluri. Si taximetristii vor plati, asadar. Vrem sa aplicam impozitul fara sa distorsionam piata si sa introducem o etica in afaceri. Toti trebuie sa plateasca. (...) Cei care nu platesc forfetarul vor fi vizitati de 15 ori pe an de Fisc", a mai spus Grapini.

Intr-o informare de presa remisa joi, Grapini a mentionat ca impozitul forfetar nu se va aplica decat anumitor categorii de servicii (pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de incaltaminte etc), la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare si pentru intreprinzator, si pentru stat (ca sa verifice si sa controleze fiecare locatie).

Sumele de plata nu vor fi egale pentru toate serviciile si se va tine cont de indicatori relevanti:

- capacitate locatie,
- calitate amplasament,
- tarifele medii adecvate locatiei.

Potrivit comunicatului, motivele introducerii impozitului forfetar sunt urmatoarele:
- simplificarea administrativa la intreprinzator si la institutiile de control ale statului;
- posibilitatea evidentierii veniturilor in mod corect si realizarea de profit in vederea
repartizarii pentru dezvoltare sau dividende, de catre intreprinzatori (acestia vor plati suma fixata, indiferent de cat profit vor face);
- reducerea coruptiei la exercitarea controalelor la activitatile de servicii;
- etica si echitate pentru mediul de afaceri (toti cei care produc venituri trebuie sa plateasca un impozit).

Ministrul a sustinut ca activitatea de control este simplificata deoarece exista evidenta societatilor din fiecare categorie de servicii si grila stabilita de plata a impozitului.

Grapini considera ca aceasta masura va creste, de asemenea, conformarea voluntara, intreprinzatorul platind cota stabilita, iar pentru cine nu plateste, Fiscul poate stabili, fara control, penalitati de intarziere, nefiind necesar un control contabil.

C.P.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2476 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tanti Grapini, citește legea inainte să glăsui...

ia uite aci' ce scrie in legea codului fiscal:

"ART. 4 Modificarea si completarea Codului fiscal
(1) Prezentul cod se modifică si se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni inainte de data intrării in vigoare a acesteia.
(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră in vigoare cu incepere din prima zi a anului următor celui in care a fost adoptată prin lege."

Să-ți traduc:
1. tre' să dai o lege (nu ordonanță, lege!)
2. aia cu 6 luni se poate interpreta din cauza acelui nefericit "de regulă" - ce-o fi căutind o exprimare ambiguă in codul fiscal numa' parlamentu' lu' pește prăjit știe
3. musai să intre in vigoare pe 1 ianuarie 2014!

Așa că aplicarea din iulie nu merge indiferent cit de repede te miști... Și, pe viitor, citește legea sau pune-ți angajații să-ți facă un rezumat. Asta dacă ai fost in stare să angajezi oameni competenți, firește.
De unde dr*cu apar toți amatorii ăștia?

 

c

tanti grapini strange bani ptr parlamentarele din 2016.Boc a bagat impozitul forfetar ptr o scurta perioada de timp ,rezultatul, 100.000 de firme desfiintate,intrate in insolventa sau falimentare,200.000 de someri noi.Ce o vrea psd sa faca ?Sa falimenteze ce a mai ramas IMM-uri?

si uite asa ne intoarcem cu 4 ani in urma

cand guvernul psd-pdl a introdus atunci , la initiativa ministrului psd al imm-urilor ( fostul brutar , nu mai stiu cum il chema ) , impozitul minim . Asadar un patron de hotel de lux cu 1000 de camere ( fratii Negoita ?! ) va plati acelasi impozit ca si patronul unui hotel de o stea , cu 10-15 camere . O masura "foarte echitabila" , ce sa zic .

 

jefuire fara limite

datorita economiei care este moarta fara luminare, toti Alesii popoului si acolitii lor care s-au obisniut cu viata stil Monte Carlo trebuie sa vina cu noi tipuri de taxe si impuneri .
Sa va traiasca alesii si voi sa fiti in continuare sclavii lor. Zdrobiti orinduirea................mai departe stiti toti versurile. Daca nu faceti nimic, treceti in jug.
Sa traiti cum meritati.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor