Ministrul Muncii: In Guvern nu s-a discutat despre taxa de solidaritate

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 09:44
2394 citiri
Ministrul Muncii: In Guvern nu s-a discutat despre taxa de solidaritate
Foto: Arhiva

In Guvern nu s-a discutat despre impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro ale bugetarilor sau a pensiilor care depasesc acest plafon, a declarat, joi seara, Mariana Campeanu, ministrul Muncii.

"Nu am auzit niciodata o astfel de declaratie (despre impozitarea pensiilor mai mari de 1.000 de euro - n.red.) si de altfel vreau sa va spun ca in Guvern nu s-a discutat niciodata nici de impozitarea cu 10% a salariilor si nici a pensiilor.

A fost probabil in cadrul USL-ului. Povestea cu pensiile nu am auzit-o niciodata", a declarat Mariana Campeanu, la un post de televiziune.

Potrivit ministrului Muncii, impozitarea salariilor se va face dupa actualul sistem de impozitare.

"In Romania, in acest moment, noi stim ca exista o cota unica de impozitare. Pana in acest moment cota de impozitare este de 16%. In acelasi timp, sumele care s-ar strange din aceste impozitari sunt mici si nu ar acoperi aceasta crestere. Sunt 40.000 de persoane cred, care au salarii peste 1.000 de euro in economie. Bugetari nu stiu cati sunt", a spus Mariana Campeanu.

Totodata, ministrul a declarat ca nu crede ca este bine sa fie penalizata o persoana care s-a pregatit si munceste, ci trebuie incurajata munca.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca asteapta de la ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, o solutie privind cele 110 milioane de lei necesare pentru pensiile militarilor, in contexul in care Partidul National Liberal (PNL) nu mai sustine impozitarea salariilor de peste 4.000 de lei ale bugetarilor.

Ponta a fost intrebat daca ideea impozitarii salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor a fost abandonata sau o va pune in aplicare, context in care el a replicat ca aceasta a fost convenita in cadrul Uniunii Social Liberale (USL, la guvernare) in ianuarie.

Premierul a punctat ca acceptul, in luna ianuarie, in cadrul USL privind impozitarea salariilor mai mari de 4.000 de lei a fost foarte ferm. El a sustinut ca opozitia ferma, din aceasta luna, a PNL referitoare la acest lucru a fost o decizie politica.

Potrivit prim-ministrului, discutiile pe acest subiect vor avea loc cel mai probabil saptamana viitoare.

Partidul National Liberal se opune oricarei supraimpozitari sau cresteri de fiscalitate, a declarat marti, 9 aprilie, presedintele PNL, Crin Antonescu, in contextul in care a fost intrebat cum vede masura anuntata de premierul Victor Ponta privind impozitarea cu 10% a salariilor bugetarilor care depasesc 1.000 de euro.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Campeanu impozitare salarii mari, #taxa solidaritate discurii Guvern, #salarii bugetari supraimpozitare , #impozit salarii