Ponta, despre taxa pe obrazul gros: Se aplica doar in cazul ASF - Vinovatii vor fi dati afara!

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 12:50
2353 citiri
Ponta, despre taxa pe obrazul gros: Se aplica doar in cazul ASF - Vinovatii vor fi dati afara!

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, ca a trimis Corpul de Control pentru a verifica situatia creata in jurul ordonantei de urgenta legata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in care nu se specifica clar daca impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii si a bonusurile managerilor se aplica la toate companiile, inclusiv la cele private.

La finalul intalnirii cu membrii USL, Ponta a tinut sa explice ca aceasta "taxa pe obrazul gros" se aplica doar in cazul ASF.

In plus, el a precizat ca va face verificari si ca vrea sa afle daca in textul OUG in cauza publicat in Monitorul Oficial scrie altceva decat in cel aprobat in Guvern.

De asemenea, persoanele care sunt vinovate de aceasta eroare vor fi date afara, fie ca e vorba de angajati ai Ministerului de Finante, fie de la Secretariatul General al Guvernului.

Intr-adevar, la articolul II din ordonanta se precizeaza ca "prin derogare de la Codul Fiscal, se stabileaste o cota de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentand salarii/indemnizatii/sume compensatorii acordate, in conditiile legii, cu ocazia incetarii contractului de munca, raportului de serviciu sau mandatului, angajatilor cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite in calitate de membru in consilii de administratie si consilii de conducere".

Taxa pe obraz gros la privat - Ponta face lumina: Blanculescu nu stia ce am adoptat

Insa in textul publicat in Monitorul Oficial nu se specifica daca e vorba doar de angajatii cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite in calitate de membru in consilii de conducere din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara si din cadrul autoritatilor care au fost reorganizate prin infiintarea acesteia, asa cum anuntase anterior Guvernul.

In consecinta, Ponta a adaugat, miercuri, ca va modifica textul OUG in Parlament, daca va fi nevoie.

Ulterior, in sedinta de Guvern, premierul a citit prevederea care a fost aprobata de Executiv, in care se mentionat la final ca impozitul de 85% se aplica doar in cazul ASF.

"Vad ca adoptam in Guvern acte normative si la publicare se publica altfel. Corpul de Control ma va anunta care functionar a gresit. In Monitorul Oficial a mers altceva, vrem sa dam afara pe functionarii care se cred mai destepti decat Guvernul, una decidem noi, insa functionarii sunt mai puternici. Desi legea functionarului public permite sa faci multe gafe si sa ramai in post, dar trebuie sa ii sanctionam pe cei care gresesc. As vrea sa nu mai trecem prin aceste momente penibile", a mentionat Ponta.

ASF a fost infiintata prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Legi blocate prin ministere

Tot in sedinta de Guvern de miercuri, premierul a precizat ca exista cateva legi care trebuiau adoptate de mult timp, insa inca nu au obtinut toate avizele de la ministere.

"Proiectul de lege a minelor are vreo doua luni de cand umbla prin ministere, saptamana viitoare o vreau la sedinta de Guvern, e foarte importanta si tot stam cu ea pentru ca functionarii nu ne dau niste avize. De asemenea, legea restituirilor sta, nu sunt gata normele de aplicare. Trebuie primite toate avizele de pe la ministere", a subliniat Ponta.

In plus, el a anuntat vizita comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, care va avea loc joi, cand se va inaugura si podul de la Calafat. Prim-ministrul a mai precizat ca va discuta cu oficialul UE si despre situatia fondurilor europene din executia financiara 2014-2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Ponta control taxa obraz gros, #Ponta control ASF, #Ponta taxa obraz gros, #Ponta impozitare salarii, #taxa obraz gros , #impozit salarii