Ponta vrea supraimpozitarea bugetarilor cu salarii mari. E solutia pentru iesirea din criza?

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 16:17
4215 citiri
Ponta vrea supraimpozitarea bugetarilor cu salarii mari. E solutia pentru iesirea din criza?
Foto: Digi 24

Sociologul Mircea Kivu si consultantul politic Valeriu Turcan au comentat intentia anuntata de prim-ministrul Victor Ponta de a supraimpozita acei bugetari care castiga mai mult de 4.500 de lei pe luna.

Consultantul politic Valeriu Turcan considera ca ideea supraimpozitarii acelei categorii de functionari ai statului care castiga peste aproximativ o mie de euro este una de sorginte comunista si nu reprezinta o solutie pentru iesirea din criza a tarii.

Ponta nu renunta la supraimpozitarea salariilor mari de la stat

"Ideea in sine este comunista, ceea ce nu inseamna ca domnul Ponta e comunist, nici vorba. E un social-democrat in aparenta, dar este un om de dreapta. (...) Eu zic ca, dimpotriva, cei lucreaza pentru stat, obiectivul nostru national trebuie sa fie acela de a-i plati tot mai bine. Nu poti sa-i dai unui om o mie de euro si sa te astepti ca el sa fie corect, sa semneze un contract de zece milioane de euro in numele statutului", este de parere Valeriu Turcan.

In Romania exista o polarizare excesiva, toate datele statistice arata asta, chiar comparativ cu tarile UE, a detaliat si sociologul Mircea Kivu.

"Problema in Romania nu este ca extremele sunt foarte indeparate, ci ca intre extreme este o groapa. Cu alte cuvinte, lipseste clasa de mijloc. Or, masura asta izbeste tocmai o parte a clasei de mijloc, acea parte a clasei de mijloc care lucreaza in sectorul bugetar. Si eu cred ca, tocmai de asta nu avem nevoie", a explicat si Mircea Kivu.

Citeste mai multe despre Este supraimpozitarea bugetarilor solutia pentru iesirea din criza? , pe Digi 24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#supraimpozitare salarii mari, #impozitare bugetari salarii mari, #Victor Ponta supraimpozitare, #Ponta impozitare salarii mari , #impozit salarii