Locuitorii unui oras din Vaslui s-au trezit cu impozitele dublate

Joi, 13 Iunie 2013, ora 09:06
2190 citiri
Locuitorii unui oras din Vaslui s-au trezit cu impozitele dublate
Foto: Arhiva

Locuitorii orasului Murgeni din judetul Vaslui s-au trezit cu impozitele pe terenurilor agricole dublate, dupa ce un control al Curtii de Conturi a stabilit ca primaria nu a pus in aplicare, in ultimii trei ani, indicele anual de majorare impus de lege.

Potrivit Ziarului Financiar, proprietarii celor aproximativ 8.000 de hectare de teren agricol vor plati, de la 1 iunie 2013, cate 78 de lei pentru fiecare hectar, fata de 39 de lei cat a fost pana la sfarsitul lunii trecute.

Autoritatile din Murgeni au explicat ca majorarile de impozit ar fi trebuit facute inca din 2009, insa "nu si-au asumat acest risc in fata populatiei".

"Orasul Murgeni este un unul de rang trei, astfel incat, anual, trebuie aplicat un indice de corectie la impozitul pe teren agricol. Din ceea ce s-a constatat de catre Camera de Conturi, acest indice a fost votat in Consiliul Local in fiecare an, insa nu a fost pus in aplicare de contabilul primariei, agentul agricol si operatorul de rol.

De aceea, majorarile de impozit ar trebui aplicate retroactiv, din 2009 incoace, insa, cu toate riscurile, nu imi asum aceasta raspundere in fata populatiei", a declarat primarul orasului Murgeni, Ioan Buta.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#impozit agricol Murgeni dublat, #impozite locale Vaslui , #impozit teren