Cum vor fi impozitate veniturile din activitati agricole

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 20:29
5457 citiri
Cum vor fi impozitate veniturile din activitati agricole

Proiectul de modificare a Codului fiscal prevede introducerea unui impozit pe venitul din activitati agricole prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual stabilit pe baza normei anuale de venit.

In proiectul de modificare a Codului fiscal sunt prezentate normele de venit pentru perioada impozabila din anul fiscal 2013, cuprinsa intre 1 februarie 2013 si sfarsitul anului fiscal.

Astfel, pentru o suprafata cuprinsa intre 2 si 50 de hectare, norma de venit este de 449 lei. In cazul cartofilor, pentru aceeasi suprafata cultivata norma de venit urca la 3.488 lei.

La legume cultivate in camp, pentru 0,5-2,5 ha norma de venit este de 4.001 lei. In cazul legumelor cultiavate in spatii protejate, pentru 0,5-1 ha, norma de venit este de 8.033 lei.

Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafata(ha)/cap de animal/ numar familii albine.

In document se mentioneaza ca, incepand cu anul fiscal 2014, normele de venit se stabilesc de catre directiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se aproba si se publica de catre directiile generale ale finantelor publice teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, pana cel tarziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplica aceste norme de venit.

In acelasi document, se mentioneaza ca plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectueaza catre bugetul de stat in doua rate egale astfel:

a) 50% din impozit pana la data de 25 septembrie inclusiv;

b) 50% din impozit pana la data de 25 noiembrie inclusiv.

De asemenea, se precizeaza ca impozitul se vireaza la bugetul de stat si din acesta nu se distribuie cote defalcate catre bugetele locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#impozit agricultori norma venit, #modificare Cod Fiscal , #impozit venit