Daniel Constantin confirma: Guvernul are in plan sa introduca impozitarea in functie de venituri

Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 17:32
24717 citiri
Daniel Constantin confirma: Guvernul are in plan sa introduca impozitarea in functie de venituri
Foto: Arhiva Ziare.com

Cota unica de impozitare ramane in continuare, dar din 2018 va fi luata in discutie acea forma de impozitare in functie de venituri, a declarat, duminica, Daniel Constantin, vicepremier si ministru al Mediului.

"Este o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare in functie de venituri. Este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv. (...) Cota unica ramane, dar sunt si alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua in calcul", a spus Constantin, la Digi 24.

Acesta a precizat ca nu se va lua nicio masura de taxare suplimentara a cetatenilor, iar actualul Guvern nu este favorabil reintroducerii de taxe si impozite pe viitor.

"Nu se va lua nicio masura de taxare suplimentara a cetatenilor, ei au dus greul economiei. Au fost poate cei mai corecti platitori de taxe si impozite si nu s-a gandit pana acum in niciun fel introducerea unui impozit sau a unei taxe.

Singura discutie, ca sa fiu transparent pana la capat, a fost legata de taxa pe stalp si de intentia din programul de guvernare de a nu reduce acum TVA de la 20 la 19%, ci de la 1 ianuarie 2018, cu doua procente, pana la 18%. S-a intamplat cum s-a intamplat si nu suntem favorabili reintroducerii de taxe si impozite pe viitor", a explicat vicepremierul.

Pe de alta parte, Constantin a anuntat ca intentiile autoritatilor sunt de a mari baza de impozitare.

"Noi vrem sa marim baza de impozitare. In momentul in care reduci la populatie taxele pe care ei le platesc ai crescut puterea de cumparare, creste consumul, dar pe de alta parte generezi investitii care, prin crearea de locuri de munca, prin dezvoltarea afacerilor la nivelul tarii, pot genera venituri suplimentare ce pot sa compenseze aceste reduceri de fiscalitate. Deci, avem 19% TVA in 2017 si 18% in 2018. Este o promisiune in programul de guvernare", a mai spus vicepremierul Daniel Constantin.

Presedintele interimar al PNL Raluca Turcan a prevazut planul Guvernului PSD si a venit cu un avertisment in acest sens, dupa ce premierul Sorin Grindeanu a anuntat vineri, la inceputul sedintei de guvern, ca majorarile salariale si scutirile de impozite pe care Executivul urmeaza sa le adopte vin la pachet cu masuri de suplimentare a veniturilor bugetare. Mai exact, Guvernul va lua mai multi bani de la firme si va creste taxele pe salariile mari, dupa cum se arata in ordonanta de urgenta adoptata vineri.

In prima sedinta dupa inaugurare, Guvernul PSD a impartit bani cu ambele maini. Cineva, totusi, va acoperi gaura la buget

"PSD a anuntat vineri atacul impotriva clasei de mijloc si a antreprenorilor. Declaratia prim-ministrului Grindeanu confirma planul PSD de a anula cota unica de impozitare si de a introduce impozitarea progresiva, asa cum Partidul National Liberal a avertizat in ultimele saptamani", declara vineri Turcan.

Ea subliniaza ca "programul lui Dragnea, cu promisiuni fara limita catre toate categoriile sociale, este nesustenabil fara o crestere masiva a fiscalitatii, care va fi suportata de catre antreprenori si clasa de mijloc".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Guvern plan impozitare progresiva, #impozitare functie venit 2018 , #impozit venit