Ziare.com

Esti platit pe drepturi de autor: Vezi cum se depun declaratiile

Miercuri, 25 August 2010, ora 16:59

   

Esti platit pe drepturi de autor: Vezi cum se depun declaratiile
Persoanele care obtin venituri din activitati independente, inclusiv drepturi de autor, au obligatia de a depune cate o declaratie o singura data la Casa de Pensii, Agentia pentru Somaj si Casa de Asigurari de Sanatate, a declarat, miercuri, presedintele Casei Nationale de Pensii, Doina Parcalabu.

Dupa ce contribuabilii declara veniturile din activitati independente, ei nu vor fi obligati sa completeze alte declaratii, decat in situatia in care veniturile lor scad sub plafonul celor cinci salarii medii brute pe economie, a explicat Doina Parcalabu, potrivit Mediafax.

"Problemele pe care le-am identificat in aceste zile au fost legate de faptul ca aceste persoane sunt plimbate de la un ghiseu la altul. Trebuie spus ca in toate institutiile, nu numai in Romania, declararea se face intr-un loc, iar plata se face intr-un alt loc, este principiul separarii operatiunilor.

In mod normal, in momentul in care se depune, si declaratia se depune o singura data, la cele trei institutii, pentru a fi luata acea persoana in evidenta si introdusa in bazele de date care sunt gestionate la fiecare dintre cele trei institutii, si vor plati in luna urmatoare. Daca fac obiectul platii lunare, vor fi identificate mult mai usor pe baza codului numeric personal si vor avea numai obligatia de plata", a declarat Parcalabu.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Potrivit acesteia, contribuabilii, "sunt obligati sa faca corecturile necesare in momentul in care veniturile pe care le-au declarat initial in declaratia initial depusa suporta modificari. Nu vor face obiectul notificarii in situatia in care acele venituri nu scad sub plafonul dat de nivelul celor cinci salarii medii brute pe economie", a explicat Parcalabu.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, miercuri, cu reprezentantii Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori, la care au mai fost prezenti vicepremierul Marko Bela si ministrii Culturii si Finantelor, Kelemen Hunor si, respectiv, Sebastian Vladescu. De asemenea, la intrevedere a fost prezenta si presedinta Casei Nationale de Pensii, Doina Parcalabu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1212 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor