Gabriel Biris: Romania nu are nevoie de impozite foarte mici

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 13:36
1768 citiri
Gabriel Biris: Romania nu are nevoie de impozite foarte mici
Foto: Arhiva

In urma cu doua saptamani, 16 dintre cei mai bogati oameni ai Frantei, printre care mostenitoarea imperiului L'Oreal, Liliane Bettencourt, au uimit opinia publica semnand o petitie in care cereau Guvernului sa introduca taxe mai mari pentru bogati pe perioada de criza.

Imediat dupa aceea, premierul francez a anuntat un pachet de masuri care cuprinde si taxe mai mari pentru bogati, relateaza MONEY.ro.

Initiativa francezilor vine la scurt timp dupa cea a lui Warren Buffett, care scria, recent, intr-un editorial din "New York Times", ca Guvernul american "cocoloseste" bogatii prin reduceri de taxe, in loc sa incerce sa reduca deficitul taxandu-i. Un interviu cu avocatul Gabriel Biris, partener la firma de avocatura Biris Goran, despre cum ar putea fi convinsi oamenii cu venituri mari din Romania sa contribuie mai mult la buget.

Vom reusi vreodata sa-i aducem pe bogati la masa impozabililor?

Intotdeauna a existat o joaca de-a soarecele si pisica intre asa-numitii oameni bogati si companiile cu profituri mari, pe de o parte, si, pe partea cealalta, statul. Contribuabilul cauta solutii sa-si minimizeze sarcina fiscala si le gaseste, iar, in momentul in care se gasesc solutii care se raspandesc, statul incepe sa-si inchida portitele.

Cititi mai mult despre Gabriel Biris: Romania nu are nevoie de impozite foarte mici pe Money.ro.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#impozite Romania, #impozite bogati , #impozit venit
Comentarii
Poza ovidiu123456
ovidiu123456
rank 5
un articol de ziar scris de un neprofesionist in domeniu