Impozit anual de 1% pe averile peste 450.000 de euro - proiect de lege

Marti, 20 Iulie 2010, ora 22:14
2588 citiri
Impozit anual de 1% pe averile peste 450.000 de euro - proiect de lege
Foto: Arhiva

UNPR propune, in cadrul proiectului de lege privind introducerea taxei de solidaritate, ca persoanele fizice care detin bunuri a caror valoare depaseste 450.000 euro sa plateasca anual 1% din valoarea acestora, pe o durata de trei ani de la intrarea in vigoare a legii.

Potrivit proiectului, "persoanele fizice care detin bunuri imobile constand in locuinte sau terenuri, precum si bunuri mobile constand in avioane, elicoptere, ambarcatiuni sau autoturisme, a caror valoare insumata este mai mare de 450.000 euro, vor achita, anual, o taxa de solidaritate in cuantum de 1% din valoarea totala a acestora, care se face venit la bugetul de stat".

De asemenea, proiectul stabileste o taxa si pentru persoanele ale caror bunuri sunt sub 450.000 euro. "In cazul in care valoarea totala a bunurilor mobile si imobile este mai mica de 450.000 euro, se vor taxa doar bunurile imobile a caror valoare individuala este mai mare de 300.000 euro, precum si bunurile mobile a caror valoare individuala este mai mare de 50.000 euro. Taxa de solidaritate reprezinta in aceste cazuri 0,5% din valoarea individuala a bunurilor respective", se arata in actul normativ.

Conform documentului, taxa de solidaritate se stabileste de catre Directiile de taxe si impozite locale, pe baza declaratiei pe proprie raspundere a persoanelor in cauza pentru stabilirea valorilor bunurilor imobile, iar pentru bunurile mobile, valoarea se stabileste scazand din valoarea de catalog initiala 25% pentru primul an de vechime si cate 10% pentru urmatorii patru ani vechime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#UNPR impozitare averi , #impozit venit