Majoritatea pariorilor au de platit 1% impozit la pariuri online. Vezi cum se declara

Advertorial
Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 11:04
17535 citiri
Majoritatea pariorilor au de platit 1% impozit la pariuri online. Vezi cum se declara

Majoritatea pariorilor din Romania care au inregistrat venituri provenite din pariuri online vor avea de plata 1% impozit.

Desi exista 3 praguri de impozitare, exista mici sanse ca primul prag sa fie vreodata depasit, mai ales daca ne gandim ca utilizatorii pot gestiona retragerile efectuate dupa bunul plac.

Veniturile din jocuri de noroc online trebuie declarate la ANAF, completand declaratia nr. 200 si depunand-o pana pe data de 25 mai.

Acestea sunt pragurile de impozitare impuse prin lege pentru pariuri, in Romania:

  • Pana la 66.750 RON, inclusiv, se plateste impozit 1%
  • Intre 66.750 RON si 445.000, inclusiv, se plateste impozit 667.5 RON parte fixa, plus 16% din diferenta care depaseste 66.750 RON
  • Peste 445.000 RON, se plateste impozit 61.187,5 RON parte fixa, plus 25% din diferenta care depaseste 445.000 RON.

Atat pariurile offline, cat si cele online, sunt supuse acelorasi praguri de impozitare, insa diferenta este ca la pariurile traditionale castigurile se impoziteaza la sursa si nu trebuie declarate la ANAF, in timp ce la pariuri online se impoziteaza retragerile individuale efectuare de jucatori, si nu biletele castigate.

Acest lucru le da posibilitatea celor care pariaza pe internet sa-si gestioneze retragerile astfel incat sa nu depaseasca primul barem si implicit, sa plateasca doar 1% pe retragerile efectuale in anul precedent.

Toate persoanele care au retras bani din conturile de la pariuri online in 2016 sunt obligate sa declare aceste venituri completand declaratia 200 de la ANAF pana pe 25 mai. Procedura se poate face fie online, pe site-ul ANAF (necesita crearea unui cont de utilizator), fie in persoana, la oricare din ghiseele fiscului.

Casele de pariuri online licentiate in Romania sunt obligate sa le furnizeze jucatorilor evidentele cu retragerile efectuate intre datele: 01.01.2016 si 31.12.2016. Daca utilizatorii nu au primit aceste date pana in acest moment, trebuie sa solicit rapid aceasta evidenta de la respectivii operatori.

Declaratia 200 ANAF se completeaza foarte simplu. Gasiti un model completat AICI.

In prima parte trebuie introduse o serie de date personale din buletin, iar in partea secunda trebuie trecute sumele retrase, alaturi de numele si codul de identificare fiscala al companiei detine casa de pariuri cu pricina. Denumirile si codurile oficiale se gasesc AICI.

Utilizatorii care au retras bani de la mai multe case de pariuri online in 2016 vor trebui sa completeze cate o anexa suplimentara pentru fiecare agentie. Un tutorial complet despre subiectul impozitului la pariuri online gasiti pe site-ul comunitatii pariorilor din Romania, AICI.

Asigurati-va ca faceti demersurile necesare cat mai curand, pentru ca daca veti depasi termenul stabilit riscati sa primiti o amenda!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#impozit pariuri online , #impozit venit