Muncitorii sezonieri nu vor mai plati impozit pe venit

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 19:33
4763 citiri
Muncitorii sezonieri nu vor mai plati impozit pe venit
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanta de urgenta prin care modifica si completeaza Codul Fiscal. Printre altele, aceasta OUG prevede ca muncitorii sezonieri nu vor mai plati impozit pe venit.

"O alta masura consta in eliminarea impozitului pe venit datorat de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor ca urmare a desfasurarii activitatilor cu caracter sezonier, in baza contractului individual de munca, incheiat pe durata determinata", arata un comunicat de presa al Executivului Grindeanu, remis Ziare.com.

Guvernul PSD sustine ca aceasta masura "are ca efect dezvoltarea unui capital uman calificat", pentru ca muncitorii sezonieri sa aleaga sa ramana sa lucreze in Romania si sa nu mai plece in Occident.

In cuvintele Executivului, masura isi propune "sa fidelizeze forta de munca autohtona, prin stabilitatea raporturilor contractuale de munca si diminuarea migrarii personalului specializat pentru aceste activitati, cu un impact semnificativ in plan social".

Guvernul a aprobat, tot vineri, si majorarea salariului minim brut de la 1.250 la 1.450 lei lunar, incepand cu data de 1 februarie 2017, precum si masuri de crestere a veniturilor unor categorii.

Salariile cresc cu 50% in institutiile de spectacol: E vorba de actori, balerini, circari, dar si personalul tehnic

Guvernul creste salariul minim si lefurile din administratie: Impactul bugetar e de 5,1 miliarde de lei in 2017

Presedintele Consiliului Fiscal avertizeaza ca deficitul va sari de 4%, dupa deciziile Guvernului

Iata explicatiile lui Grindeanu despre cum va face rost de bani pentru masuri sociale: Ia de la firme si taxeaza suplimentar salariile mari

B.B.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#muncitori sezonieri scutire impozit venit , #impozit venit