Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ONG-urile sunt ajutate sa primeasca 2% din impozitul pe venit prin intermediul unei aplicatii web

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 19:19
3597 citiri
ONG-urile sunt ajutate sa primeasca 2% din impozitul pe venit prin intermediul unei aplicatii web
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizatia neguvernamentala independenta Code for Romania anunta lansarea aplicatiei web redirectioneaza.ro, ce vine in sprijinul ONG-urilor care colecteaza formularele 230 de redirectionare a impozitului pe venit de la sustinatorii lor.

"Incurajam implicarea civica, de aceea indemnam oamenii sa devina supereroi civici. Daca ei nu pot redirectiona impozitul sau vor sa dea o mana de ajutor in plus, pot descarca formularul precompletat de pe pagina ONG-ului pe care vor sa il sustina, il printeaza in mai multe exemplare si il transmit colegilor, prietenilor si familiei si ii incurajeaza sa redirectioneze", se arata intr-un comunicat.

Realizatorii aplicatiei precizeaza ca "pe redirectioneaza.ro orice ONG are posibilitatea de a-si crea un cont in platforma si de a folosi pagina sa dedicata pentru a incuraja oamenii sa redirectioneze acest impozit, in cel mai simplu mod permis de legislatia in vigoare".

Acest instrument a fost dezvoltat si este disponibil in mod gratuit gratie muncii unei echipe de voluntari Code for Romania, precizeaza sursa citata.

Redirectioneaza.ro contine informatii despre o varietate de ONG-uri care pot fi sustinute prin simpla redirectionare a 2% din impozit. 'Prin digitalizarea formularului #230 eliminam nevoia unui contact direct dintre organizatii si sustinatori, economisind timp si resurse cheltuite pe actiuni publice in mediul offline', se arata in comunicat.

Potrivit ONG-ului, majoritatea persoanelor care au posibilitatea de a redirectiona 2% din impozitul pe venit nu o fac din cauza procesului greoi si a lipsei informatiilor centralizate cu privire la ONG-urile pe care le-ar putea sustine.

"Mai mult, si ONG-urile se confrunta cu dificultatea de a transmite mesajul legat de redirectionare catre audiente foarte largi, intr-un mod simplu, fara consum de resurse suplimentare", spune sursa citata.

Potrivit realizatorilor aplicatiei, cei care doresc sa sustina un ONG o pot face in cativa pasi:

  • intra pe redirectioneaza.ro;
  • citesc si aleg catre ce ONG vor sa redirectioneze 2% din impozit;
  • completeaza formularul de pe pagina unui ONG;
  • descarca fisierul PDF si il printeaza;
  • adauga CNP-ul, semneaza formularul.

Formularul poate fi trimis fie prin posta, cu scrisoare recomandata, catre unitatea ANAF de care apartine doritorul, fie prin curier sau posta la adresa ONG-ului si se ocupa ei de depunerea lui.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#ONG impozit redirectionare, #redirectionare venit ONG, #redirectionare impozit venit ONG, #redirectionare online ONG , #impozit venit
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
....adika sa le dam la socialisti bani multi......sa se nmulteasca..