U2, in mijlocul unui scandal provocat de neplata impozitelor la stat (Video)

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 19:46
1543 citiri
U2, in mijlocul unui scandal provocat de neplata impozitelor la stat (Video)
Foto: Arhiva

Bono, solistul trupei U2, recunoscut drept cel mai vocal militant impotriva saraciei, a fost vineri tinta criticilor pentru ca ar evita sa plateasca taxe la stat in valoare de cateva milioane de euro. Aceleasi acuzatii planau asupra formatiei si in 2006.

Mai multi activisti ai organizatiei Art. Uncult au pus la cale, vineri, un protest inedit, chiar in timpul reprezentatiei trupei U2 la Festivalul Glastonbury, din vestul Angliei, informeaza CNN.

Astfel, in momentul in care U2 a urcat pe scena, protestatarii au inceput sa umfle un balon cu un diametru de 20 de metri pe care scria: "Si voi trebuie sa va platiti taxele" (U pay your taxes 2). Activistii nu au apucat insa sa lanseze balonul, ca paznicii prezenti la eveniment l-au pus la pamant si i-au scos afara pe protestatari.

U2, trupa cu cele mai mari incasari in 2009, potrivit Forbes, a fost criticata si in 2006 cand si-a mutat afacerile din Irlanda in Tarile de Jos. Miscarea venea dupa ce statul irlandez a decis sa elimine facilitatile fiscale pentru veniturile obtinute din prestari artistice.

Art. Uncut l-a acuzat pe Bono de ipocrizie. "Bono este bine cunoscut pentru campaniile anti-saracie, insa la evaziunea fiscala contribuie ca si multinationalele si bogatii. Bono este parte a acestei probleme. Lumea pierde mult mai mult prin evaziunea fiscala la care contribuie decat prin ajutorul pe care il da prin campaniile sale. E o chestiune de ipocrizie", a sustinut purtatorul de cuvant al grupului, Steve Taylor, acuzand ca U2 evita sa-si plateasca impozitele de milioane de euro.

Compania de management a trupei U2 a declinat acuzatiile si a sustinut ca activistii nu au protestat in locul potrivit. "Cu totii luptam impotriva saraciei extreme, dar acest protest este ca latratul la copacul gresit. Cred ca acesta e mai degraba un mod usor al acestor oameni de a obtine publicitate", a spus Jamie Drummond, cofondator, alaturi de Bono, si director executiv al Fundatiei ONE.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#U2 impozit, #Bono anti saracie, #U2 taxe , #impozit venit