Voiculescu cere impozitarea averilor de la 1 septembrie

Joi, 29 Iulie 2010, ora 14:02
1760 citiri
Voiculescu cere impozitarea averilor de la 1 septembrie
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu, vicepresedintele Senatului, ii cere premierului Emil Boc sa introduca impozitul pe averile mari de la 1 septmebrie.

"Sustin fara rezerve initiativa Guvernului de a introduce un impozit suplimentar pentru marile averi. Consider ca este natural si necesar ca persoanele care si-au obtinut prosperitatea prin munca, talent sau noroc in perioada de crestere economica, sa contribuie suplimentar la efortul national de depasire a crizei", scrie Dan Voiculescu, in scrisoarea publica postata pe blogul sau.

"Dincolo de meritele individuale, marile averi ale Romaniei s-au construit in interiorul si cu resursele economice si umane ale societatii romanesti. In consecinta, intr-un moment de acuta recesiune economica, proprietarii acestor averi au responsabilitatea de a intoarce ajutorul primit", a adaugat Voiculescu.

Astfel, vicepresedintele Senatului cere ca, pana la 1 august 2010, sa fie stabilite clar criteriile in functie de care vor fi selectate averile asupra carora se va introduce un impozit suplimentar.

Apoi, in perioada 1-10 august 2010, sa existe intalniri cu reprezentantii marilor contribuabili privati, carora sa le fie prezentata masura si sa li se solicite sa o accepte si sa o sprijine. "Cei de buna credinta va vor sustine, ceilalti trebuie atent monitorizati si obligati sa-si achite datoria fata de societatea romaneasca", a spus Voiculescu.

"De la 1 septembrie 2010, introduceti impozitul suplimentar pentru marile averi prin Ordonanta de urgenta - un demers exceptional necesita solutii exceptionale", a adaugat el.

"Nu mai avem timp. Renuntati la operatiuni de cosmetizare menite sa protejeze camarila de partid. Renuntati la campanii indreptate impotriva categoriilor sociale vulnerabile - pensionari si salariati. Renuntati la demersul absurd de a lua de la cei care n-au. Cautati-va resursele acolo unde acestea exista din abundenta. Impozitati rapid, inteligent si impartial marile averi", si-a incheiat Voiculescu scrisoarea catre premier.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Dan Voiculescu impozit averi, #impozit averi mari , #impozit venit